Στάση εργασίας και απαίτηση να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Στάση εργασίας και απαίτηση να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έκαναν χθες το πρωί την πρώτη τους κινητοποίηση με απαίτηση την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αναδιαρρύθμισης του ισογείου!
Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο βρίσκονταν υπηρεσιακοί παράγοντες από την Π.Ε. Μεσσηνίας για να προβούν σε επιμέτρηση, παρουσία και του αναδόχου, ενώ παρόντες ήταν, επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της ΡΑΚΙ στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Νώντας Βουδούρης κ.ά. Αύριο, παρουσία του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, θα γίνει σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας.
Έπειτα από αυτοψία στο χώρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και συζήτηση με τους εργαζομένους, τους μηχανικούς της Π.Ε. Μεσσηνίας και τον ανάδοχο του έργου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, σημείωσε: «Έπειτα από πρόσκληση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, είμαι πάλι στην Κυπαρισσία, για να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, έτσι ώστε να τελειώσει, επιτέλους, η επισκευή του ισογείου του νοσοκομείου, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του.
Σήμερα ήρθαν και οι μηχανικοί από την Περιφέρεια, ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής από τη ΡΑΚΙ, ο Νώντας ο Βουδούρης, όλοι, κάνοντας μια προσπάθεια να επιλυθεί η αντιπαράθεση Περιφέρειας και ανάδοχου.
Ύστερα από παρέμβαση που έγινε, δική μου, θα κατέβει την Τετάρτη ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας. Θα γίνει μία σύσκεψη στο γραφείο της κυρίας Αλειφέρη με όλους τους εμπλεκόμενους, με τον ανάδοχο και το διευθυντή Τ.Υ. Θα είναι και ο κ. Πατσαρίνος, γιατί εγώ δεν μπορώ να είμαι, και ο Βουδούρης, από την πλευρά μας, και ο δήμαρχος και η κυρία Αλειφέρη, για να βρεθεί λύση.
Αυτό που απαιτεί ο λαός της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας είναι να τελειώσει η επισκευή. Έγινε σήμερα αυτό, με απόλυτη σαφήνεια, καθαρό και στο διευθυντή Τ.Υ., να το μεταβιβάσει στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, ότι ο κόσμος της περιοχής απαιτεί ένα πράγμα: να βρεθεί λύση να τελειώσουν τα έργα! Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί».
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ανέφερε: «Είμαστε εδώ να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, περίτρανα, την επιμονή και θέληση του τριφυλιακού λαού ότι αυτό το νοσοκομείο πρέπει να ολοκληρωθεί, και πρέπει να ολοκληρωθεί στο χρόνο του, γιατί δεν είναι δυνατόν να μπει χειμερινή περίοδος και το νοσοκομείο να μην έχει ολοκληρώσει τη μορφή του. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί».
Ο ίδιος είπε ότι συνεργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας με τον ανάδοχο και επειδή πιστεύει πως δεν υπάρχει πρόβλημα που να μη λύνεται, «οφείλουν να βγουν από το νοσοκομείο και να έχουν τελειώσει όλα, όπως και με την επίσημη συνάντηση την Τετάρτη».
Ο κ. Κατσίβελας επιτέθηκε ακόμη στον κ. Μάκαρη, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αφήνοντας σαφέστατους υπαινιγμούς ότι κάποιοι θέλουν την υποβάθμιση του νοσοκομείου, λέγοντας: «Θέλω να δώσω μιαν απάντηση σε κάποιους που υποτίθεται ότι μεριμνούν για την ιατρική φροντίδα όλης της Μεσσηνίας. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Μάκαρη, τον πρόεδρο των γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την υγεία των πολιτών, αυτή τη στιγμή να σαμποτάρουν και να θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου». Συμπλήρωσε δε, ότι είναι πολύ γελασμένοι όποιοι κύριοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν να κλείσει το νοσοκομείο και θα τους βρουν μαχητικά απέναντι τους!
Από την πλευρά του, ο γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Βασίλης Μιχαλόπουλος, επισήμανε: «Βρίσκομαι εδώ για να τονίσω την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας αυτού εδώ του νοσοκομείου, που έχει μια τεράστια προσφορά. Βέβαια, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και που όλως παραδόξως το τελευταίο διάστημα κωλυσιεργούν και πάνε από αναβολή σε αναβολή. Περίεργη είναι βέβαια και η μετατόπιση των ευθυνών για την καθυστέρηση από τον εργολάβο προς την Περιφέρεια και από την Περιφέρεια στον εργολάβο…
Εμάς δε μας ενδιαφέρει ποιος έχει τη μικρή ή τη μεγάλη ευθύνη. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα, ούτως ώστε, μπαίνοντας το φθινόπωρο, να σταματήσει η ταλαιπωρία τόσο των εργαζόμενων, που εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, όσο κυρίως των συμπολιτών μας, που επισκέπτονται το νοσοκομείο για να πάρουν τις υπηρεσίες που πρέπει».
Συμπλήρωσε, δε, ότι η στάση εργασίας του Σωματείου δε θα είναι μια ντουφεκιά στον αέρα. Θα έχει συνέχεια, με δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
«Με τη σημερινή κινητοποίηση όλοι οι εργαζόμενοι, όλο το προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, δείχνουμε ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση, η άμεση, του έργου συντήρησης του νοσοκομείου», επισήμανε ο γιατρός και αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας – δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Δημήτρης Σαρμαντζής, ο οποίος τόνισε τα προβλήματα που αφορούν στη στελέχωση της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας, λέγοντας: «Υπάρχουν, εδώ και τρία χρόνια, σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τις οποίες γνωρίζουν και η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας, η παλαιότερη διοίκηση του υπουργείου και η νεότερη».
Ανέφερε, επίσης, ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών εγγράφως έχει κάνει παρεμβάσεις και ότι απαιτείται άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και στη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας και στα Κ.Υ.
Τέλος, η πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Σοφία Ντουνούκου, σημείωσε: «Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με τρίωρη στάση εργασίας απαιτούμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες του. Το έργο του ισογείου πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία, δηλώνουμε δε ότι εάν το έργο δεν ξεκινήσει άμεσα, θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις».

Του Ηλία Γιαννόπουλου