Συνάντηση Πέτρου Κωνσταντινέα με Γιάννη Πανούση

Συνάντηση Πέτρου Κωνσταντινέα με Γιάννη Πανούση

Η εξειδίκευση της κυβερνητικής πολιτικής στη Μεσσηνία ήταν η αφορμή της συνάντησης που είχε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ι. Πανούση, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέας.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση της Π.Υ. στην πρόσφατη πυρκαγιά στους Γαργαλιάνους, ενώ ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου για άμεσες βελτιώσεις, ώστε η φετινή αντιπυρική περίοδος να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτενέστερα συζητήθηκε στη συνέχεια το ζήτημα της εμπέδωσης της ασφάλειας στις αγροτικές περιοχές του νομού. Από την πλευρά του, ο βουλευτής μετέφερε την αγωνία των κατοίκων, καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Πανούσης απάντησε ανάμεσα σε άλλα πως η Μεσσηνία σε καμία περίπτωση δε θα υποτιμηθεί στον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό.
Ο κ. Κωνσταντινέας έθεσε στη συνέχεια θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των κυβερνητικών βουλευτών με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και τη στελέχωση του τμήματος Μεταγωγών για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και την υποστήριξη των αστυνομικών με τεχνικά μέσα και ατομικό εξοπλισμό.
Ο υπουργός αναγνώρισε πως η επίλυση των ζητημάτων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αστυνομικών δυνάμεων και δεσμεύτηκε να εξεταστούν οι ειδικότερες λεπτομέρειες, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή τους.