Σύλληψη 67 ατόμων, τα 19 στη Μεσσηνία

Σύλληψη 67 ατόμων, τα 19 στη Μεσσηνία

Τετραήμερης διάρκειας ήταν οι αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 1.080 άτομα (775 Έλληνες και 305 αλλοδαποί).
Προσήχθησαν 227 άτομα (108 Έλληνες και 119 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 67 άτομα (43 Έλληνες και 24 αλλοδαποί).
Συνελήφθησαν 9 άτομα στην Αργολίδα ( 2 Έλληνες και 7 αλλοδαποί), 6 στην Αρκαδία (όλοι Έλληνες), 22 άτομα στην Κορινθία (16 Έλληνες και 6 αλλοδαποί), 10 άτομα στη Λακωνία (7 Έλληνες και 3 αλλοδαποί), καθώς και 19 άτομα στη Μεσσηνία (12 Έλληνες και 7 αλλοδαποί).
Από τους συλληφθέντες στη Μεσσηνία, οι έξι είναι Ρομά και κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. Στους υπόλοιπους ανήκουν 1 Έλληνας, που κατηγορείται για ναρκωτικά, 1 Έλληνας που κατηγορείται για υποκλοπή μεταφορικού έργου, 1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός που κατηγορούνται για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 Έλληνας που κατηγορείται για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, 2 Έλληνες που κατηγορούνται για καταδικαστικά έγγραφα και 6 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 835 οχήματα, βεβαιώθηκαν συνολικά 436 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 6 παραβάσεις σχετικές με την αντικαπνιστική νομοθεσία και 2 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε ποσότητα 2,4 γραμμαρίων χασίς στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.