Τεστ… κομματικής αντοχής για το ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία


Εκδήλωση από το “κόκκινο δίκτυο” με τον Γ. Μηλιό

Δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες η συνοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, αλλά και των ψηφοφόρων του. Προχθές το βράδυ, σε εκδήλωση για το χρέος, μεταξύ των ομιλητών ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπελαντής, που χαρακτήρισε «μεγάλη υποχώρηση» τη θέση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ότι η χώρα θα αποπληρώσει το χρέος της. Όπως τόνισε, η Ελλάδα πρέπει να θέσει θέμα μονομερούς διαγραφής του εξωτερικού χρέους, γιατί δεν είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο και επειδή δεν το έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, αλλά είναι απότοκο των τραπεζών.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η κίνηση «Διαγραφή του χρέους τώρα» Καλαμάτας. Εκτός από τον Δ. Μπελαντή, συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ψαρρέα, η οποία υπογράμμισε ότι αποτελεί συνεδριακή απόφαση του κόμματος η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ενώ ανέφερε ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει συστήσει την επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος, η οποία έχει ως σκοπό να δώσει στον κόσμο στοιχεία για αυτή τη μεγάλη υπόθεση, ώστε να κινητοποιηθεί προς την επιβαλλόμενη κατεύθυνση.
Στο μεταξύ, μεθαύριο Παρασκευή στις επτά το απόγευμα το «Κόκκινο δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας – R. Project» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Η ώρα της αλήθειας για το ΣΥΡΙΖΑ-Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές», στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Ομιλητές θα είναι ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η Μαρία Μπόλαρη, επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι στο «Κόκκινο δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας – R. Project» εντάσσεται η βουλευτής Μεσσηνίας, Έλενα Ψαρρέα.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις προχθές ο Γ. Μηλιός, μετά την πρότασή του προς την ελληνική κυβέρνηση να καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, προτείνοντας «να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς».
Αναφερόμενος στη συμφωνία που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει τη λαϊκή εντολή για τέλος της λιτότητας και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας».
του Αντώνη Πετρόγιαννη