Το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας στην αυριανή συνεδρίαση

Το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας στην αυριανή συνεδρίαση

Απόφαση για το δηλωτικό σήμα (έμβλημα) του Δήμου Τριφυλίας καλείται να λάβει στην αυριανή συνεδρίαση, στις 7.30 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά στην «Έγκριση της πρότασης για το δηλωτικό σήμα του Δήμου Τριφυλίας (Πρόταση από κ. Νικόλαο Νικολακόπουλο και κα Πορφυλένια Κανελλοπούλου)» και με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτησή του, όπως και η δημοσιοποίηση του προτεινόμενου δηλωτικού σήματος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και κρατιέται ως «επτασφράγιστο μυστικό – έκπληξη» από το δήμαρχο Τριφυλίας, τους συνεργάτες του και την αρμόδια Επιτροπή. Σημειώνεται πως οι συμμετοχές, μετά τη δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έφτασαν τις 43! Δεν έχει γίνει γνωστό εάν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστούν όλες οι προτάσεις ή μόνο η μία που επελέγη από την Επιτροπή.
Πάντως, στο διαδίκτυο και κυρίως σε σχετική ανάρτηση του Gargalianoionile.gr, έχουν γίνει διάφορα σχόλια για τη συγκεκριμένη επιλογή. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που έχει το «Θ» από αξιόπιστη πηγή από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, το δηλωτικό σήμα που προτείνεται περιλαμβάνει τέσσερα χαρακτηριστικά της περιοχής που έχουν να κάνουν με την ιστορία, την παράδοση, τη θρησκεία και την αγροτική παραγωγή!
Στο μεταξύ, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής θέματα: Έγκριση πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων από το Δήμο Τριφυλίας  στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2015 (Έγκρ. της με αριθ.135/2015 ΑΟΕ). Οριστική παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης έργων οδοποιίας ΒΙΟΚΑ – Αγωγού Μεταφοράς και διάθεσης αποχέτευσης Γαργαλιάνων της ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ ΑΕ. Οριστική παραλαβή της υδραυλικής μελέτης του έργου «Μελέτη Αξιολόγησης – Στρατηγικού Σχεδιασμού Δικτύου Λυμάτων – Αγωγού Μεταφοράς και Διάθεσης Αποχέτευσης Γαργαλιάνων» των μελετητών ΑΞΩΝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΑΤΕ ΑΕ. Αίτηση της Σταυροπούλου Δήμητρας του Λεωνίδα σχετικά με μείωση μισθώματος περιπτέρου στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Επέκταση υδραγωγείου Κοπανακίου». Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για “Προμήθεια σιδηρών καλυμμάτων φρεατίων ΔΕ  Φιλιατρών”. Παραχώρηση Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Μοναστηρίου Δήμου Τριφυλίας στην αδελφότητα Μοναστηριωτών  “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος”. Χορήγηση – ανανέωση παραγωγικών αδειών  πωλητών Λαϊκών Αγορών. Καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (Έγκριση της αριθ.22/2015 ΑΕΠΖ). Έγκριση εξέτασης ενστάσεων σε λογαριασμούς τελών ύδρευσης – νεκροταφείων κ.λπ. της Τ.Κ. Καλού Νερού. Περί πρότασης τροποποίησης – μερικής ανάκλησης της υπ. αριθ.101/201 ΑΔΣ για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (Σχ.27/2015 ΑΕΠΖ). Περί αιτήσεως Πανταζόπουλου Γεωργίου του Λάμπρου (Σχ.30/2015 ΑΕΠΖ). Περί απαγόρευσης εναπόθεσης απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της νέας δεξαμενής – σήμανση (Σχ,33/2015 ΑΕΠΖ). Περί απαγόρευσης στάθμευσης μεγάλων οχημάτων στην πλατεία του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου (Σχ,32/2015 ΑΕΠΖ). Περί έγκρισης σκοπιμότητας των όρων της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου “Τοίχος αντιστήριξης Ιερού Ναού Αγ. Σωτήρα Μοναστηρίου Δήμου Τριφυλίας”, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Περί απόδοσης λογαριασμού υπαλλήλων Δήμου Τριφυλίας. Διαγραφές τελών ύδρευσης Δήμου Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου