Το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

Το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας

Κατά πλειοψηφία απόφαση για το έμβλημα του Δήμου Τριφυλίας ελήφθη αργά προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το έμβλημα είναι ένα θυρεός χρώματος μπλε και κόκκινου, που χωρίζεται στα τέσσερα με έναν κυρτό χρυσαφί σταυρό, ενώ οι απεικονίσεις του είναι σε χρυσαφί χρώμα. Σε αυτόν υπάρχουν η Γλαύκα της Περιστεριάς, ένα ναΰδριο, που είναι, όπως ειπώθηκε, ο βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστιανούπολης, μία ελιά και η νύμφη Νέδα.
Ο θυρεός περικλείεται από κλαδιά ελιάς, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια κορδέλα που αναγράφει “ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ”.
“Η Επιτροπή επέλεξε αυτό το σήμα, που δημιούργησαν δυο νέα παιδιά, ο Νίκος Νικολακόπουλος και η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, που είναι ένα σήμα σύνθεσης, με ένα σύνολο σημάτων που έρχονται από πολύ μακριά στην ιστορία μας…”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας.
Από τις παρατάξεις της μείζονος και πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας έκαναν κάποιες ερωτήσεις για τη γραφιστική απεικόνιση και αν θα έπρεπε οι απεικονίσεις να είναι πιο ευδιάκριτες κ.τ.λ., ενώ ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι η Επιτροπή δεν έπρεπε να επιλέξει μόνο μία από τις 43 συμμετοχές, καθώς έπρεπε όλες να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τελικά, χωρίς πολλή κουβέντα και χωρίς να έχουν καν δει ή ρωτήσει για τα άλλα, το δηλωτικό σήμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Σώματος, μειοψηφούντων των Σαράντου Κουκούμη και Γιώργου Ασημακόπουλου.

του Ηλία Γιαννόπουλου