Το παλεύει για αλλαγή της έδρας και ορισμό γηπέδου στην Περιφέρεια η Κυπαρισσία

Το παλεύει για αλλαγή της έδρας και ορισμό γηπέδου στην Περιφέρεια η Κυπαρισσία

Μπορεί η ΕΠΟ να όρισε το παιχνίδι στο γήπεδο του Περιστερίου και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε βάλει στο τραπέζι νωρίτερα ακόμη και το γήπεδο της Λεωφόρου, κάτι που απορρίφθηκε άμεσα όπως ήταν λογικό, ωστόσο οι διοικούντες της Κυπαρισσίας δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, αντιθέτως θα κυνηγήσουν με κάθε τρόπο την αλλαγή της έδρας, ζητώντας από την Ομοσπονδία να γίνει ο αγώνας με τη Σπάρτη στην Πελοπόννησο.
Το στοιχείο αυτό επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του στο «Θάρρος» αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΑΟΚ Γιώργος Φωτεινός, που επισήμανε: «Διαβεβαιώνουμε ως διοίκηση τον κόσμο μας, ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας εντός των ορίων της Περιφέρειας. Δεν μπορεί να μας στέλνουν στην Αθήνα και να βγάζουν ακατάλληλα τρία γήπεδα, στα οποία διεξάγονταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες αγώνες Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Έχουμε προτείνει ως ιδανική λύση το γήπεδο του Παναρκαδικού, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» οι διοικούντες της Κυπαρισσίας που προτίθεται να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους με επίσημη μορφή εντός της ημέρας, προσπαθούν ήδη με κάθε μέσο να αλλάξουν τα δεδομένα, αισιοδοξώντας ότι τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι επιθυμητές εξελίξεις. Φαίνεται μάλιστα ότι και οι άνθρωποι της Σπάρτης δεν είναι αρνητικοί στη λύση του γηπέδου του Παναρκαδικού.
Ν. Μπ.

Άνευ λογικής η απόφαση για την έδρα του «τελικού» από την ΕΠΟ 
ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 

Μετά από αβεβαιότητα και ταλαιπωρία πολλών ημερών, περίπου μίας εβδομάδας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όρισε την έδρα διεξαγωγής του αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τη Σπάρτη. Έδωσε λύση στο ερωτηματικό που υπήρχε όλες αυτές τις ημέρες, όμως δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, ειδικότερα για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, που προφανώς θα δυσκολευτούν να κάνουν τόσα χιλιόμετρα ακολουθώντας πορεία εκστρατείας.
Ας πάρουμε  όμως τα πράγματα από την αρχή…
Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ κάνει γνωστά τα εξής: «Ο αγώνας μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΕ Σπάρτης, ορίστηκε να διεξαχθεί στις 14 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου». Δίνει την απάντηση, που ωστόσο δεν είναι αποδεκτή από κανένα στρατόπεδο. Μολονότι θα μπορούσε να επιλέξει λύση πολύ πιο εύκολη και επιθυμητή, τράβηξε το συγκεκριμένο δρόμο, δημιουργώντας ανησυχία και προβληματισμό. Δυσκολεύει τους φιλάθλους των δύο σωματείων, που θα χρειαστεί να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα και να πληρώσουν αρκετά χρήματα, χωρίς να επιτρέπει τη δημιουργία μιας ξεκάθαρης ποδοσφαιρικά ατμόσφαιρας. Σίγουρα το γήπεδο του Περιστερίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ατρόμητος και που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας, ωστόσο η επιλογή δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους και εμπόδια.
 

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αντιδρά στον ορισμό γηπέδου και προτείνει ως ιδανική λύση του Παναρκαδικού

 
Η ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ με επιστολή που απέστειλε χθες στην  ΕΠΟ  και κοινοποιείται τόσον στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, όσο και τον εκτελεστικό γραμματέα Παυσανία Παπανικολάου, κάνει γνωστή την αντίθεσή της στον ορισμό γηπέδου στην Αττική, ως έδρα του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ και προτείνει ως ιδανική λύση το γήπεδο του Παναρκαδικού, κάτι που φροντίζει να τεκμηριώσει. Αναλυτικότερα…
«Αριθ. Πρωτ: 475                                    Καλαμάτα, 05 Ιουνίου  2015
ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πρόεδρο Επιτροπής Πρωταθλήματος Ε.Π.Ο
ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ
 
Κοινοποίηση
•           κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο,Πρόεδρο Ε.Π.Ο
•           κ. Παπανικολάου Παυσανία, Εκτελεστικό Γραμματέα Ε.Π.Ο
 
 Κύριε Πρόεδρε,
           Όπως πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο μας ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ο αγώνας μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ και Α.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, συζητείται να διεξαχθεί σε γήπεδο της Αθήνας. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε για τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα σε γήπεδο όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία.
            Θεωρούμε άδικο να αναγκαστούν οι φίλαθλοι και των δύο σωματείων να ταξιδέψουν στην Αθήνα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, με όλα τα επακόλουθα ενός τέτοιου ταξιδιού(Έξοδα μετακίνησης, ταλαιπωρία, κίνδυνοι ταξιδιού).
Παρακαλούμε να ορίσετε τον αγώνα σε γήπεδο της Πελοποννήσου.
Θεωρούμε ότι το γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη είναι το πλέον κατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Διεξήχθησαν εκεί όλη την περίοδο αγώνες Γ΄Εθνικής, άλλωστε για την καλή κατάσταση του γηπέδου μας διαβεβαίωσε και ο κ. Προύντζος Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Το εν λόγω γήπεδο διαθέτει πολύ καλό χλοοτάπητα, αποδυτήρια, παρέχει ασφάλεια αφού έχει δύο κερκίδες  με ξεχωριστές εισόδους, είναι κοντά στις έδρες των δύο ομάδων και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μέχρι και 6.000 φιλάθλους. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους φιλάθλους να ακολουθήσουν τις ομάδες τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Για την ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο Γραμματέας
Αντ. Τουρλομούσης
Ο αντιπρόεδρος
Λεωνίδας Οικονομίδης»