Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το καλντερίμι των Κιτριών

Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για το καλντερίμι των Κιτριών

Τη σύμβαση ανάθεσης της μελέτης για την αποκατάσταση του παλιού καλντεριμιού των Κιτριών υπέγραψαν προχθές ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης και η μελετήτρια Τζουζεππίνα-Ντονατέλλα Κυριακοπούλου-Σπινέλλα. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η μελετήτρια θα πρέπει να εκπονήσει πλήρη οριστική μελέτη και μελέτη εφαρμογής, τα στοιχεία της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση έργου αποκατάστασης-βελτίωσης του μονοπατιού των Κιτριών.
Αναλυτικότερα, θα γίνει πλήρης αποτύπωση του μονοπατιού και ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης επισκευής του. Τμήμα της μελέτης αποτελεί και η μικρή πλατεία στην είσοδο του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η μελέτη θα περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και συγκεκριμένα: τεχνική έκθεση, τεχνική περιγραφή εργασιών όπου θα αναφέρονται με σαφήνεια τα απαιτούμενα έργα και ο τρόπος κατασκευής, προμέτρηση –αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών, αρχιτεκτονικά σχέδια (τοπογραφικό διάγραμμα, κατόψεις, τομές, λεπτομέρειες κ.λπ.) υπό κατάλληλη κλίμακα που απαιτούνται και γενικά τα απαραίτητα σχέδια, τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, καθώς και τα προβλεπόμενα από τις σχετικές προδιαγραφές σύνταξης μελετών στοιχεία.
Η παράδοση των παραπάνω θα γίνει σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή.
Όπως προβλέπεται, υπάρχει διαθέσιμος χρόνος 4 μηνών από την ημερομηνία εντολής έναρξης των εργασιών.