28 χρόνια στην τριμελή αλβανική συμμορία που έκανε κλοπές στη Μάνη

28 χρόνια στην τριμελή αλβανική  συμμορία που έκανε κλοπές στη Μάνη

Εξοχικές κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στη Μάνη είχαν βάλει «στο μάτι» τρεις Αλβανοί, οι οποίοι χθες καταδικάσθηκαν ως συμμορία για διακεκριμένες κλοπές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Οι δύο καταδικάσθηκαν σε 9 χρόνια φυλακή (8 κάθειρξης και 1 φυλάκισης) και ο τρίτος σε 10 (8 κάθειρξη και 2 φυλάκισης).

Κλοπές
Οι κλοπές συνέβησαν πέρυσι τον Αύγουστο. Μάρτυρας κατέθεσε ότι ένοικος στο σπίτι που νοίκιαζε τον ενημέρωσε για την κλοπή. Οι δράστες είχαν πάρει μόνο 350-400 ευρώ, ενώ δεν πείραξαν δολάρια που είχε και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.
Το κινητό τηλέφωνο και μια τηλεόραση πήραν από το διαμέρισμα που έμενε ένας Άγγλος, πράγματα τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο θύμα είχε αρκετά χρήματα στο δωμάτιό του, αλλά οι δράστες δεν κατάφεραν να τα βρουν.
Κάτοικος της Μάνης είπε ότι από το δικό του χώρο πήραν 2 φορητούς υπολογιστές και 600 ευρώ. Τους υπολογιστές τούς επέστρεψε η Αστυνομία.
Άλλο θύμα της συμμορίας κατέθεσε πως δεν αντιλήφθηκε πώς μπήκαν στο χώρο του και του πήραν ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή.
Τέλος, από το σπίτι μιας γυναίκας πήραν την τσάντα της με 150 ευρώ, αλλά και την τσάντα της αδελφής της που ήταν εκεί.

Απολογίες
Στις απολογίες τους, ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη, ενώ είπε πως γνώρισε το δεύτερο κατηγορούμενο (και οι δύο 24χρονοι) και πήγαν μαζί σε Πρέβεζα και Ιωάννινα. Εκεί γνώρισε το θείο του δευτέρου και στην Πάτρα έκαναν κλοπές. Αυτός δεν μπήκε σε κανένα σπίτι, καθώς περίμενε στο αυτοκίνητο για να τους πάρει. Υπέδειξε δε ότι μαζί τους ήταν και ο τρίτος (50χρονος).
Ο δεύτερος παραδέχτηκε, επίσης, τις κλοπές, λέγοντας ότι στο κόλπο τούς έβαλε ο θείος του. Μαζί με τον πρώτο έμεναν στο αυτοκίνητο και ο θείος του με τον τρίτο έκαναν τις κλοπές.
Ο τρίτος, πάλι, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας πως δε γνωρίζει τους δύο συγκατηγορουμένους. Επίσης, υποστήριξε ότι στη Μεσσηνία είχε έρθει για δουλειά και η Αστυνομία τον έπιασε στο ΚΤΕΛ, την ώρα που έφευγε για Αλβανία.

της Βίκυς Βετουλάκη