Ίσως και σήμερα το βράδυ η απόφαση για το νέο προπονητή της Καλαμάτας


Συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης της Καλαμάτας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ και το πιθανότερο είναι ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, είναι και αυτό του νέου προπονητή της ομάδας.
Η συνάντηση θα «φιξαριστεί» σήμερα, με τον Γιώργο Ράλλη να αναπτύσσει εν συνεχεία και εφόσον δεν προκύψει καμία αλλαγή σχεδίων, τα μέχρι τώρα δεδομένα γύρω από το μέτωπο προπονητή.
Μπορούμε να πούμε ότι ο Κώστας Κλάδης έχει αυτή τη στιγμή ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του προέδρου της Μαύρης Θύελλας, που αρκετές φορές φροντίζει να μας εκπλήττει.
Υπάρχουν άλλωστε πολλά δεδομένα που μπορούν να καθορίσουν τις αποφάσεις και μιλάμε για ζητήματα οικονομικά, δηλαδή τις απαιτήσεις των προπονητών, αλλά και αγωνιστικά, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητά τους να φέρουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές.
Όπως και να έχει, είτε σήμερα είτε εντός των επόμενων δύο – τριών ημερών, θα γνωρίζουμε το νέο προπονητή της Καλαμάτας, ίσως και τις πρώτες κινήσεις ανανέωσης και μεταγραφών.
Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες, ο κ. Ράλλης αναπτύσσει τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και την ευχέρεια για μια ομάδα με την ιστορία της Καλαμάτας να έρθει σύντομα σε συμφωνία με προπονητή και ποδοσφαιριστές, ξεκινώντας άμεσα την προετοιμασία της.
  
Εξαιρετικά δύσκολα τα οικονομικά δεδομένα
Μπήκαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και ακόμη η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας δεν έχει ανακοινώσει την παραμικρή κίνηση, τον ελάχιστο σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Προφανώς, ο λόγος που δεν το έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα είναι ξεκάθαρος και εστιάζεται στην οικονομική στενότητα των ανθρώπων που έχουν μείνει στα διοικητικά της ομάδας.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Μαύρη Θύελλα θα δυσκολευτεί να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τις «βασικές» ανάγκες, δηλαδή για οδοιπορικά, διαιτησίες κλπ., υποστηρίζοντας ότι η επιδίωξη πρωταθλητισμού και ανόδου θα αποτελέσει τη νέα σεζόν μακρινό όνειρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καλαμάτα θα πορευθεί με ποδοσφαιριστές που θα έχουν πολύ χαμηλό κασέ, ενώ αρκετοί εξ αυτών που θα αποτελέσουν μέρος του έμψυχου δυναμικού της θα αγωνιστούν κυρίως για την… φανέλα.
Εφόσον οι πληροφορίες αποδειχθούν ακριβείς – μιλάμε για έναν αριθμό λίγων παικτών που θα εισπράττουν χρήματα και καμία σχέση με τα περσινά συμβόλαια – τότε ο στόχος θα είναι τελείως διαφορετικός με τον περσινό, αυτόν που τέθηκε την αντίστοιχη χρονική περίοδο, βλέποντας μόνο τη σωτηρία.
Θεωρούμε ότι το μεσσηνιακό στοιχείο θα είναι πολύ έντονο, αλλά επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να γίνει το λάθος της τελευταίας χρονιάς του Γιώργου Γρηγορόπουλου, όταν οι ποδοσφαιριστές επιδίωξαν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα και τελικά χρεώθηκαν πολλά από τα άσχημα.
Σε μια τέτοια πραγματικότητα, δηλαδή της παρουσίας πολλών ντόπιων παικτών και των χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων, οφείλει η διοίκηση να βγει ανοικτά και να γνωστοποιήσει τις δυσκολίες που υπάρχουν, αναλαμβάνοντας τα όποια ρίσκα.