Αθωωτική η προκαταρκτική για δασκάλα και διευθύντρια Δημοτικού που είχαν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά

Αθωωτική η προκαταρκτική για δασκάλα και διευθύντρια Δημοτικού που είχαν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά

Κανένα στοιχείο ανάρμοστης συμπεριφοράς δασκάλας και διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου της Καλαμάτας κατά μαθητή Α΄ τάξης δε διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας.
Η ιστορία ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του πατέρα του παιδιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και το υπουργείο Παιδείας.
 
Αναφορά
Η αναφορά στρεφόταν κατά της διευθύντριας του σχολείου και της δασκάλας της τάξης. Στην πολυσέλιδη αναφορά που είχε καταθέσει ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για περιστατικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ τότε μιλώντας στο «Θ», είχε ισχυρισθεί πως δεν είναι λογικό μια δασκάλα να τα «βάζει» με ένα παιδάκι 6 ετών και πως ο γιος του αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο.
Στην αναφορά του ο πατέρας εκτιμούσε ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού και ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία της δασκάλας και της διευθύντριας.
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί γονείς μαθητών της ίδιας τάξης είχαν στείλει τότε επιστολή στην Πρωτοβάθμια, με την οποία τάσσονταν υπέρ των χειρισμών της δασκάλας και της διευθύντριας του σχολείου, σημειώνοντας ότι λειτούργησαν προστατευτικά προς το συγκεκριμένο μαθητή, καθώς είχαν παρουσιασθεί προβλήματα στη λειτουργία της τάξης από τη συμπεριφορά του.
 
Αθωωτική απόφαση
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, είχε διατάξει την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε. Αυτή κατέληξε σε αρνητικά συμπεράσματα για περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του μικρού μαθητή, τόσο από τη δασκάλα όσο και από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου.
Μάλιστα, το αθωωτικό πόρισμα της προκαταρκτικής έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η υπόθεση έκλεισε, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο καταγγέλλων γονέας.

Της Βίκυς Βετουλάκη