Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, αποχή ετοιμάζουν οι δικηγόροι

Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, αποχή ετοιμάζουν οι δικηγόροι

Τον κύκλο των κινητοποιήσεων ανοίγει πλέον η νέα σκληρή συμφωνία για τα επόμενα χρόνια και σήμερα μαζί με τους φαρμακοποιούς απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ύστερα από προκήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, χθες συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αν και πλέον τα δικαστήρια βρίσκονται σε περίοδο διακοπών.
 
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με χθεσινή του ανακοίνωση καλεί το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο να συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία  που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, κατά της ψήφισης νέων υφεσιακών μέτρων.
Παράλληλα, από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα.
Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί για να «μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την αθέτηση αποπληρωμής και τη μονομερή διαγραφή του χρέους» και υπογραμμίζει: «Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες. Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα, καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε: όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα».