Βήμα ταχύ ο Τουρισμός το Μάιο στη Μεσσηνία

Βήμα ταχύ ο Τουρισμός το Μάιο στη Μεσσηνία

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με το… δεξί μπήκε τουριστικά ο Μάιος 
Αύξηση 8% δείχνουν οι αριθμοί για την αντίστοιχη περίοδο στη Μεσσηνία 
Βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς θα είναι η πορεία των αφίξεων στη χώρα το Μάιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πάντως, σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία και ειδικότερα την Καλαμάτα, τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Το πρώτο τριήμερο του μήνα η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει «πνιγεί» κυριολεκτικά από επισκέπτες. Αρκεί μια βόλτα στην παραλία της πόλης ή τα βράδια, ακόμα και στις περιοχές του Ιστορικού Κέντρου, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος των επισκεπτών που επέλεξαν την πόλη μας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Ακόμη και οι αριθμοί πιστοποιούν το προφανές.  Μια γρήγορη αναζήτηση για δωμάτιο στην Καλαμάτα σε ιστοσελίδα ειδική στις κρατήσεις, θα σας πείσει ότι δεν υπάρχει χώρος για παραπάνω επισκέπτες ούτε για δείγμα.
Από την άλλη πλευρά, σε ρυθμούς δύο ταχυτήτων φαίνεται να κινούνται οι κρατήσεις έως σήμερα όσον αφορά στην κίνηση του εξωτερικού τουρισμού. Από τη μια πλευρά, γίνεται εύκολα διακριτό ότι σε προορισμούς όπως η Κεφαλλονιά, η Σαντορίνη, η Μύκονος, αλλά και η Μεσσηνία, οι κρατήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο συγκριτικά με πέρυσι. Ειδικότερα, στο νομό μας η αύξηση που παρουσιάζεται είναι της τάξης του 8%.
Όπως εκτιμάται, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση της χώρας μας και των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλήξει σε συμφωνία, το τουριστικό ρεύμα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και ίσως ξεπεράσουμε τον αριθμό- ρεκόρ του 2014.

του Αντώνη Πετρόγιαννη 
Φωτο: Στασινός Μουτσούλας