Για το Σεπτέμβριο ανεστάλη η απόφαση για αποχή των δικηγόρων

Για το Σεπτέμβριο ανεστάλη η απόφαση για αποχή των δικηγόρων

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου ανέβαλαν οι δικηγόροι την απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους, εξαιτίας της ψήφισης του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, οπότε και ξεκινά το νέο δικαστικό έτος και ανοίγουν τα δικαστήρια.
Μάλιστα, την Πέμπτη το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τα μέλη του σε ενημερωτική γενική συνέλευση στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Αυτή συνεδρίασε την Παρασκευή και υιοθέτησε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για παράταση της αναστολής της αποχής των δικηγόρων, όπως είχε αποφασισθεί στα τέλη Δεκεμβρίου μετά την προκήρυξη εκλογών, έως την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου.
Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια, ώστε να εκτιμηθούν τα τότε δεδομένα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Μέχρι τότε θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί αν το υπουργείο Δικαιοσύνης και γενικότερα η κυβέρνηση έχουν τη βούληση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για άρση των αντινομιών του ψηφισθέντος πλέον ΚΠολΔ προ της εφαρμογής του, την 1η Ιανουαρίου 2016.
Επίσης, να υπάρξει άμεσα πραγματική και ουσιαστική διαπραγμάτευση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και του δικηγορικού σώματος, καθώς και των λοιπών φορέων-συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, στη βάση των κοινών προτάσεων του νομικού κόσμου της χώρας για τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Β.Β.