Γκρίνια και χθες στη συνάντηση στο αμφιθέατρο για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων

Γκρίνια και χθες στη συνάντηση στο  αμφιθέατρο για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων

Σταματημό δεν έχει η γκρίνια στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τις αλλαγές στο προσωπικό με την απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη η τοπική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, και τα αίματα χθες το μεσημέρι, σε ευρεία συνάντηση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, άναψαν για τα καλά.
Η απόφαση με τις αλλαγές σε προϊσταμένους και υπαλλήλους παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή το μεσημέρι στους διευθυντές των υπηρεσιών, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις που κατέχουν χωρίς καμία αλλαγή.
Χθες αργά το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, έγινε συνάντηση της κας Αλειφέρη με το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της πως δεν υπήρξε κανένα άλλο κριτήριο για τις μετακινήσεις πλην της αποδοτικότητας που πρέπει να βελτιωθεί στις υπηρεσίες, σημειώθηκαν αρκετές αντιρρήσεις και αντιδράσεις από υπαλλήλους που δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους από την υπηρεσία που είναι, υπονοώντας ότι ελήφθησαν υπόψη κι άλλα κριτήρια. Πάντως, η κα Αλειφέρη τούς επισήμανε και χθες ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στην απόφασή της όπου αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα
Τις διαφωνίες της με μετακινήσεις εξέφρασε και η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Παράλληλα, δυσφορία υπάρχει και από ορισμένους διευθυντές υπηρεσιών, οι οποίοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί από την κα Αλειφέρη για τους υπαλλήλους τους πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για την υπηρεσία τους.
Πάντως, η κα Αλειφέρη είχε δηλώσει στο «Θ» μετά την υπογραφή της απόφασης: «Η αναδιάρθρωση είναι αρκετά εκτεταμένη και πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί. Τα κριτήρια ήταν αυστηρά υπηρεσιακά και είναι η καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη αποδοτικότητά τους, και η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεύτερο κριτήριο είναι ότι οι υπάλληλοι πρέπει να αποκτούν γνώση και άλλου αντικειμένου και να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες και χωρίς ελλείψεις. Δεν έχει γίνει καμία υποβάθμιση, ούτε σε προϊσταμένους ούτε σε υπαλλήλους. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν δυσμενείς υπηρεσίες ή δυσμενείς μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις είναι δίκαιες και αντικειμενικές, χωρίς σκοπιμότητες και παρεμβάσεις».
Β.Β.