Δεύτερη ανακοίνωση για πρόσληψη έξι ναυαγοσωστών

Δεύτερη ανακοίνωση για πρόσληψη έξι ναυαγοσωστών

Δεύτερη ανακοίνωση για την πρόσληψη έξι ναυαγοσωστών εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως, δε, αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, «ο Δήμος Τριφυλίας θα προβεί στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, ενός μηνός (έως 31/08/2015), κατόπιν της ΑΔΣ 142/2015 (υπ’αρ.πρωτ.43151/2724/03-06-2015 εγκριτικής Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου), για: Έξι (6) ΔΕ Ναυαγοσώστες. Αιτήσεις υποβάλλονται στο Δημοτικό κατάστημα Κυπαρισσίας από 30/07/2015 έως και 31/07/2015 (Πληροφορίες: Στρατικοπούλου Χριστίνα, Μπάλτα Αγγελική – τηλ.: 2761360700, 2761360722)».
Η δεύτερη ανακοίνωση για πρόσληψη ναυαγοσωστών κρίθηκε απολύτως αναγκαία, αφού, μέχρι στιγμής, ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει μόνο δύο για πέντε πολυσύχναστες παραλίες, καθώς μόνο τόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις οκτώ θέσεις τις οποίες είχε αποφασίσει και ανακοινώσει για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη με προηγούμενη πρώτη ανακοίνωση.
Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε συνεδρίασή του στις 19 Μαΐου, έλαβε απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως 3 μήνες για ναυαγοσωστική κάλυψη και πυρασφάλεια. Συγκεκριμένα, η απόφαση ήταν για 8 ναυαγοσώστες και 6 άτομα για πυρασφάλεια. Όπως έχει γίνει γνωστό, το Λιμεναρχείο Πύλου έχει χαρακτηρίσει ως πολυσύχναστες τις παραλίες του Δήμου: Άι – Λαγούδης, Καλό Νερό, Στόμιο, Λαγκούβαρδος και Χρυσή Ακτή – Μάτι.
Η κάλυψη από ναυαγοσώστες των «πολυσύχναστων» παραλιών είναι ζήτημα πολύ σοβαρό και απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθούν και τοποθετηθούν. Δε θα πρέπει να παραβλέπεται, άλλωστε, ότι η παραλία του Καλού Νερού και η παραλία του Άι – Λαγούδη Κυπαρισσίας έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και ένα από τα κριτήρια είναι η φύλαξη από ναυαγοσώστη.
Άκρως αναγκαία είναι και η φύλαξη ναυαγοσώστη στο Στόμιο και το Μάτι (Χρυσή Ακτή), όπως και στις παραλίες σε Ελαία, Αγιαννάκη, Βουνάκι.
Σημειώνεται, δε, πως με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα με το άρθρο 7 «Υποχρεώσεις εκμεταλλευομένων λουτρικές εγκαταστάσεις» του Π.Δ. 23/2000, οι εκμεταλλευόμενοι τις λουτρικές εγκαταστάσεις, οι Δήμοι δηλαδή, υποχρεούνται στην πρόσληψη ικανού αριθμού ναυαγοσωστών.
Βεβαίως, από πολλούς λέγεται πως για το ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες ευθύνη φέρει και ο Δήμος. Μπορεί μεν να πήρε απόφαση το Δ.Σ., αλλά άργησε πολύ, καθώς η διαδικασία θα έπρεπε να έχει γίνει από Φεβρουάριο – Μάρτιο και όχι στις 19 Μαΐου.