Μεσσήνιο υποψήφιος Περ. Πελοποννήσου από τους ΑΝ.ΕΛ ανακοίνωσε ο Καμμένος από την Καλαμάτα (φωτογραφίες)


ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Με δριμύτατες κατηγορίες κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με τις φράσεις «αυτός ο τόπος δεν είναι προς διαπραγμάτευση και δεν τον παραδώσουμε. Αυτό το λαό δεν θα τον καθυποτάξει καμία νέα τάξη πραγμάτων, είμαστε ανεξάρτητοι και είμαστε Έλληνες», έκλεισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την ομιλία του στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς» στην Καλαμάτα και ταυτόχρονα την περιοδεία του στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.
Μια περιοδεία που, όπως είπε νωρίτερα, σηματοδοτεί την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές, τιε περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, γνωστοποίησε πως το κόμμα του στηρίζει ην υποψηφιότητα του Μαν. Μάκαρη για το Δήμο Καλαμάτας και του Κ. Σπυρόπουλου για το Δήμο Μεσσήνης.
Προανήγγειλε ότι σε διάστημα λίγων ημερών θα ανακοινωθεί και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος θα είναι Μεσσήνιος και γνωστοποίησε ότι θα υπάρχει και μεσσηνιακή εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές.

Κατά της ομοσπονδιοποίησης
Χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές, λέγοντας πως α0πό το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί αν η Ελλάδα γίνει ομοσπονδιακό κράτος με απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, όπως επιθυμεί η Γερμανία. Η συγκυβέρνηση, συνέχισε στην ομιλία του, ακολουθεί κατά πόδας τις οδηγίες της τρόικας κι έχουνμ εγίνει πιόνια, υποτελείς της ξένης δύναμης, της τρόικας, είπε χαρακτηριστικά
Μίλησε για ανδρείκελα υπουργούς, που εκτελούν τις εντολές από επιτρόπους, μη εκλεγμένους, σε βάρος του λαού.
Αναφέρθηκε στην ύπαρξη πολλών φόρων που αποσκοπούν, όπως είπε, μέσω των τραπεζών να γίνουν δημεύσεις στη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, σημείωσε την αδυναμία καλλιέργειας που θα έχουν σε λίγα χρόνια οι αγρότες με αποτέλεσμα να σταματήσει και η πρωτογενής παραγωγή.
Σε άλλο σημείο μίλησε για τα διαδοχικά χαράτσια που επιβάλλονται στο λαό και στοχεύουν στη διάλυση της εθνικής οικονομίας, ενώ καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πρώτο απατεώνα που έστησε το μηχανισμό (ξεπουλήματος της Ελλάδος). Από τις βολές του δε γλύτωσε ούτε ο Αντ. Σαμαράς, «ο οποίος αντί να τον προφυλακίσει, το 2010, τον κάλυψε».
Ανέφερε πως ούτε η σημερινή ΝΔ, αλλά ούτε και το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχουν σχέση με τα κόμματα που δημιούργησαν οι Κ. Καραμανλής και Ανδ. Παπανδρέου και στη συνέχεια κάλεσε σε αντίσταση και ειρηνικό ξεσηκωμό. Άπλωσε χέρι συνεργασίας σε όλους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, στο πλαίσιο να βρεθεί μια κοινή πορεία και ζήτησε να πληρώσουν οι Έλληνες αυτά που πρέπει και όχι τα διογκωμένη χρέη που παρουσιάζονται.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Ο κ. καμμένος βρέθηκε το πρωί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, όπου μίλησε με πολίτες και παραγωγούς, σημειώνοντας πως αυτός ο τόπος πρέπει να συνεχίσει να παράγει τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο Ιστορικό Κέντρο για επαφές με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ προσκύνησε και στο ναό των Αγίων Αποστόλων.
Στη συνέχεια βρέθηκε στη Μεσσήνη, όπου συναντήθηκε με αγρότες και μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού και έκλεισε την περιοδεία του με συνέντευξη Τύπου και την ομιλία του στο «Φαραί Παλλάς».      

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας