Μπαράζ κλοπών αγωγών αρδευτικών δικτύων

Μπαράζ κλοπών αγωγών αρδευτικών δικτύων

Με ένα πρωτοφανές φαινόμενο είναι αντιμέτωποι αγρότες της περιοχής των Φιλιατρών από τις αλλεπάλληλες κλοπές αγωγών αρδευτικών δικτύων στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους.
Εδώ και δύο μήνες περίπου, μέρα παρά μέρα, πηγαίνοντας στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους διαπιστώνουν έκπληκτοι πως άγνωστοι, προφανώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφαιρούν αγωγούς αρδευτικών δικτύων που έχουν για να ποτίζουν. Τα κρούσματα κλοπών σωλήνων, αγωγών δικτύων, αλλά και εξαρτημάτων – εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την άρδευση, είναι αρκετά και στα Φιλιατρά επικρατεί έντονη ανησυχία και οργή, καθώς, όπως λένε θύματα τέτοιων συμβάντων, χωρίς το νερό της άρδευσης τα χωράφια και οι καλλιέργειές τους θα καταστραφούν.
Το, δε, κόστος για αντικατάσταση των αγωγών και των εξαρτημάτων – εργαλείων, όπως ηλεκτροβάνες, βάνες ρύθμισης κ.τ.λ., ανέρχεται σε εκατοντάδες, ακόμη και μερικές χιλιάδες ευρώ, και πολλοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, αφού δεν έχουν διαθέσιμα άμεσα τόσα χρήματα.
Η κατάσταση, όπως την περιγράφουν στα Φιλιατρά, είναι απελπιστικά τραγική. Σε ένα μόνο βράδυ, έλεγαν, «σήκωσαν» ολόκληρο δίκτυο από χωράφι, κόβοντας και σπάζοντας τον αγωγό άρδευσης που ήταν εγκαταστημένος. Για τα συμβάντα των κλοπών αγωγών αρδευτικών δικτύων έχουν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία και το Α.Τ. Φιλιατρών έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες και έρευνες για την εξιχνίαση των υποθέσεων με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.