Οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Οριοθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ομόφωνα η τροποποίηση προηγούμενης Κανονιστικής Απόφασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε πεζόδρομους – πεζοδρόμια.
Έτσι, ο χώρος τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή κάθε πλευράς, στους πεζοδρόμους Ιατροπούλου, Αντωνοπούλου και Μητροπέτροβα, ενώ στο νοτιοανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού από την ομώνυμη πλατεία μέχρι την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ο χώρος αυτός ορίζεται σε απόσταση 3 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.
Επίσης, το Σώμα προχώρησε στην έγκριση της μελέτης του έργου με τίτλο «Ανακατασκευή κτηρίου για τη στέγαση της Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας». Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε μελέτη προϋπολογισμού 108.665 ευρώ με το ΦΠΑ, σχετικά με την ανακατασκευή του χώρου των αποθηκών του Τελωνείου Καλαμάτας, ώστε να είναι δυνατόν να στεγασθεί εκεί η Χημική Υπηρεσία.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η αφαίρεση ενός δένδρου στο κοιμητήριο της Τοπικής Κοινότητας Άριος, δύο δένδρων στην οδό Ιωάννη Ζάρκου, ενός δένδρου στην οδό Σαραντοπόρου και τριών δένδρων στην οδό Πύλου. Τέλος, δόθηκε προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Α.Π.