Ο δήμαρχος Τριφυλίας στην κατασκήνωση προσκόπων στην Ελαία!


Κατασκήνωση προσκόπων στο πευκοδάσος της Ελαίας επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, και έζησε για λίγο τη ζωή των προσκόπων. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις δράσεις τους!
Το παράκτιο πευκοδάσος της Ελαίας επιλέγουν ανελλιπώς από το 1982 πρόσκοποι από την Πάτρα, ενώ για τις καλοκαιρινές τους δράσεις και δραστηριότητες σπεύδουν στην περιοχή συστήματα προσκόπων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.
Τις μέρες αυτές στο δάσος της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας φιλοξενούνται πρόσκοποι από την Τρίπολη, την Πάτρα, αλλά και Έλληνες πρόσκοποι από τη Γαλλία!
Όπως είπε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας: «Η αλήθεια είναι ότι η όλη παρουσία εκεί έκρυβε εκπλήξεις, όπως είναι η καλλιέργεια φυτών της ελληνικής χλωρίδας, αλλά και φυτών από όλο τον κόσμο, και η προσπάθεια καλλιέργειας στο ελληνικό περιβάλλον, π.χ. καφεόδεντρου και άλλων. Η φροντίδα και η αναπαραγωγή σπάνιων ζώων και πτηνών. Η οικολογική ευαισθησία αλλά και καινοτομίες, όπως η ηλιακή ψηστιέρα. Αξιοσημείωτη είναι η αγάπη τους για το δάσος και αξιέπαινες όλες οι προσπάθειες για την αναζωογόνησή του!
Νέοι άνθρωποι με ευγένεια, πίστη, ελπίδα, χαρά, ζωντάνια, αντοχές, οράματα και αλληλεγγύη κατέκλυσαν όλο το χώρο!».
Ο κ. Κατσίβελας, κατά την επίσκεψή του, ευχαρίστησε την Τρίτη Αγέλη Λυκόπουλων της Τρίπολης, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας, στα Αγαπήνεια στους Γαργαλιάνους, και του χάρισαν μια μπλούζα με τα εμβλήματά της.