Πίσω από τις παλέτες και τα ρούχα στη βεράντα έκρυβε μια μικρή χασισοφυτεία

Πίσω από τις παλέτες και τα ρούχα  στη βεράντα έκρυβε μια μικρή χασισοφυτεία

Λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα ώστε να μη γίνει αντιληπτός, ένας 49χρονος στη Μεσσήνη καλλιεργούσε 60 χασισόδεντρα στη βεράντα του σπιτιού του.
Η τακτικότητα και η οργάνωσή του εξέπληξαν ακόμα και τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του στη Μεσσήνη. Στις έρευνες συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας. Ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 49χρονου, ο οποίος δεν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές. Όταν βγήκαν στη βεράντα βρέθηκαν μπροστά σε 60 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 0,60 μέτρα.
Ο 49χρονος είχε διαμορφώσει ειδικά το χώρο, έχοντας καλύψει την εξωτερική πλευρά με παλέτες και κουβέρτες, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να δει την καλλιέργεια. Επίσης, είχε στηρίξει τα μεγαλύτερα φυτά με καλάμια. Οι αστυνομικοί στο χώρο βρήκαν ακόμη καλλιεργητικά εργαλεία και ειδικά φάρμακα.
Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες και αύριο θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Β.Β.