Πλήρως λειτουργικές οι ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης για τα αστικά λεωφορεία


Στους πραγματικούς χρόνους εκτέλεσης δρομολογίων ανταποκρίνονται πλέον οι χρόνοι στις ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο Δήμο Καλαμάτας, μετά τη διενέργεια δοκιμών, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Αθαν. Πατικόπουλος.
Το λογισμικό διαχείρισης του στόλου και ο αντίστοιχος server λειτουργούν κανονικά και η συντήρηση γίνεται από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.
Με τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ το κοινό ενημερώνεται για το χρόνο που εκτιμάται ότι απομένει μέχρι να φθάσει λεωφορείο. Πρόκειται για τις πινακίδες που αποτελούν τμήμα του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».
Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:
-Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα
-Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς κέντρο
-Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο
-Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο
-Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς κέντρο
-Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς κέντρο
-Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite
-Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών
-Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας
-Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς κέντρο.
Σύμφωνα, δε, με όσα αναφέρονται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, με έξοδα του Αστικού ΚΤΕΛ θα εγκατασταθούν και άλλες ηλεκτρονικές πινακίδες, ενώ ο Δήμος θα τοποθετήσει και 10 στέγαστρα στάσεων.