Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής στο Κάστρο για τα Παιδικά Χωριά SOS

Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής στο Κάστρο για τα Παιδικά Χωριά SOS

Στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, αύριο Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με τίτλο «Ο φωνόγραφος ενθυμείται…», όπου θα παρουσιασθούν μουσικά έργα από ελληνικές οπερέτες και μιούζικαλ.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS θα δέχεται τις εθελοντικές εισφορές των θεατών σε ειδικό κουτί στην είσοδο.
 
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμήν των Ομογενών μαθητών
Στο μεταξύ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα προς τιμήν των συμμετεχόντων στο Θερινό Σχολείο Ομογενών μαθητών θα παρουσιάσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της Σπουδαστικής Εστίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου (οδός Λακωνικής και Σφακιανάκη – Ανατολικό Κέντρο).
Κατά τη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα από ελληνικές οπερέτες και μιούζικαλ. Κωμικές καταστάσεις πλεγμένες με ειδύλλια, όπως έχουν παρουσιαστεί στις οπερέτες των Νικολάου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη (Βαφτιστικός, Πικνίκ, Απάχηδες των Αθηνών, Ριρίκα,  κ.α.), καθώς και έργα από γνωστά μιούζικαλ των G. Gershwin και Leonard Bernstein (Porgy and bess 1935, west side story 1961, An American in Paris 1951).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.