Από την ανεξαρτησία… στο προσκλητήριο πανστρατιάς η δημοτική αρχή Καλαμάτας

Από την ανεξαρτησία… στο προσκλητήριο πανστρατιάς η δημοτική αρχή Καλαμάτας

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει και τα αυτοδιοικητικά στελέχη στη μάχη των εκλογών

Μέχρι προχθές το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, φρόντιζε να κρατάει χαμηλούς τόνους εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα, αυτό που τόνιζε περισσότερο είναι να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του Δήμου, κυρίως, στα κόμματα εξουσίας, ώστε να υποχρεωθούν να δεσμευτούν δημόσια για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.
Μάλιστα, για σύσκεψη στις 21 Αυγούστου, σε σχετικό δελτίο Τύπου διαβάζουμε: «Συνάντηση των μελών της πλειοψηφίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, στο Δημαρχείο, κατά την οποία ο δήμαρχος έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις εν όψει βουλευτικών εκλογών. Αυτές είναι: Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα περιορίζουν τα έξοδα απολύτως στις ανελαστικές δαπάνες. Ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών. Αυστηρή ουδετερότητα όλων των Υπηρεσιών και προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση των εκλογών».
Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κηρύσσοντας επί της ουσίας την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ζήτησε πανστρατιά στελεχών.
Για τον ίδιο, κρίσιμη παράμετρος για την έκβαση της εκλογικής μάχης αποτελεί και η ενεργοποίηση των στελεχών του κόμματος. είτε έχουν εκλεγεί, είτε όχι, είτε δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ενεργοποίηση όλων, ειδικά σε μία εκλογή που δε ζητείται ο σταυρός, αποτελεί αναγκαία συνθήκη, κάτι που υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ το επισήμανε και στις συναντήσεις του με πολιτευτές της Ν.Δ. και αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος: «Είστε η αιχμή του δόρατος, όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα, η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη».
Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβουν και οι πρώην πρωθυπουργοί του κόμματος, κ.κ. Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς. Ήδη ο κ. Σαμαράς είχε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη στη Μεσσηνία, από τα οποία και ζήτησε την πλήρη δραστηριοποίησή τους με στόχο τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές.
Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατέχουν σημαντικές θέσεις σε διάφορες επιτροπές της ΝΟ.ΔΕ. Μεσσηνίας, αποτελεί ερωτηματικό πώς η Δημοτική Αρχή θα καταφέρει να παραμείνει “ανεξάρτητη”, αλλά και να μην… σφυρίζει αδιάφορα την προεκλογική περίοδο στο κάλεσμα της Συγγρού.
Επειδή η ισορροπία σε δύο βάρκες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, θα πρέπει να θεωρείται αδιανόητο, τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και τα στελέχη του, να μη συμμετέχουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας προς ανάκτηση του χαμένου πολιτικού εδάφους. Οπότε, μάλλον, για τον κάλαθο των αχρήστων ήταν η ρητορεία περί… ανεξαρτησίας.

του Αντώνη Πετρόγιαννη