Ασαφείς…φιοριτούρες από τον Θανάση Πετράκο για τη στάση του απέναντι στην Κυβέρνηση

Ασαφείς…φιοριτούρες από τον Θανάση Πετράκο για τη στάση του απέναντι στην Κυβέρνηση

Η ειδησεογραφία, που αναπαράγεται εντός και εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι οι βουλευτές της “Αριστερής Πλατφόρμας”, στην οποία ανήκει και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θ. Πετράκος, θεωρεί ως δεδομένο ότι τα μέλη της δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια “μνημονιακή” κυβέρνηση, αν και όποτε αυτό ζητηθεί από την ίδια.
Σε δηλώσεις του, όμως, χθες το πρωί, ο βουλευτής, προτίμησε τη “δημιουργική ασάφεια” από μια ξεκάθαρη δήλωση. Έτσι, υποστήριξε, ότι “ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες τέτοιες για τις οποίες να προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης και αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνέδριο”. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό MEGA πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα αποφασίσει την άμεση απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από τον μνημονιακό δρόμο.
Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός προχωρήσει τελικά σε ψήφο εμπιστοσύνης τί θα ψηφίσει ο κ. Πετράκος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: “Έχω τονίσει πολλές φορές, ο σκοπός ο δικός μου και των άλλων 32, 44 ότι θέλετε πες τε που δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί άμεσα από τον μνημονιακό δρόμο, ο οποίος είναι τραγικός για τη χώρα και φυσικά και για το ΣΥΡΙΖΑ”.
Και εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η κυβέρνηση θα μπορέσει να κατανοήσει περνώντας οι μέρες ότι το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τη χώρα κατευθείαν σε κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Με τα αν δεν γίνεται πολιτική”.
Σε επίμονη ερώτηση των δημοσιογράφων Ράνια Τζίμα και Δημ. Τάκη τί θα ψηφίσει σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε: “Έχω τονίσει ότι δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να ανατρέψω αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες. Είπε ότι θα πάμε σε συνέδριο και νομίζω ότι θα πάμε σε συνέδριο”.
Να κατέληγαν τουλάχιστον κάπου αυτοί οι 32, 44, ή όσοι τέλος πάντων είναι! Σε μια πρόταση, σε μια λύση, έστω ανάπηρη, έστω γελοία. Με αρλούμπες δεν εκβιάζεται το συναίσθημα, δεν είμαστε όλοι συγκινησιακά ή ιδεολογικά μωροί. Ο καιρός λέει να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση και στην ασάφεια.

του Αντώνη Πετρόγιαννη