«Βάκχες» την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Αρχαία Μεσσήνη

«Βάκχες» την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Αρχαία Μεσσήνη

Με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη θα εμφανιστεί το πειραϊκό θέατρο στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης μεθαύριο Παρασκευή, 7 Αυγούστου, με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης.
Η παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωφών, θα έχει- καθώς εξηγεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαθεοδώρου- την εξής πρωτοτυπία: είναι η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μεταφρασμένη στην ελληνική και διεθνή νοηματική γλώσσα. Δύο διερμηνείς για τους κωφούς στα δύο άκρα της σκηνής θα μεταφράζουν την παράσταση στη δική τους γλώσσα.
Αργότερα, λέει ο σκηνοθέτης, θα περιοδεύσουν σε Ήπειρο, Μακεδονία, με τελικό σταθμό την Αθήνα, στο Θέατρο Πέτρας. Στα άμεσα σχέδιά του είναι να ταξιδέψει η παράσταση στο εξωτερικό.
Οι Βάκχες γράφηκαν το 407 π.Χ., όταν ο ποιητής βρισκόταν στην Πέλλα της Μακεδονίας, στην αυλή του βασιλιά Αρχέλαου και σκηνοθετήθηκε από το γιο του το 405 π.Χ. στην Αθήνα. Διδάχθηκαν, δε, μετά το θάνατο του δημιουργού της. Το έργο έχει γνήσια διονυσιακή υπόθεση, εξιστορεί δηλαδή την έλευση του Βάκχου (Διονύσου) στη Θήβα, κατά την οποία ο Πενθέας φονεύεται από τη μητέρα του Αγαύη, γιατί αντιστάθηκε στη λατρεία του νέου θεού.
Η γενική τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ, με μειωμένη τιμή 10 ευρώ για ειδικές κατηγορίες ατόμων.
Στο ρόλο του θεράποντα (φιλική συμμετοχή): Σπύρος Φωκάς
Αγαύη: Τιτίκα Σαριγκούλη
Διόνυσος 1 και 2: Κυρ. Υψηλάντη- Βασίλης Ζώης
Τειρεσίας: Αλεξ. Μαρτζούκος
Πενθέας: Π. Τσαπαλιάρης
Κάδμος: Σπ. Κατηφόρης
Αγγελιαφόρος Α και Β: Ν. Αφιανάς
Χορός: Εβ. Φιτσαντωνάκη- Κατ. Χολή- Μαρ. Μανόνα- Κων. Σπάθη-Ιφ. Καφετζοπούλου- Κελ. Νικηφόρου.