Η Μεσσηνία… λάμπει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”


Αφιέρωμα στο περιοδικό του αεροδρομίου

Πολλές από τις παραμέτρους που οργανώνουν την εικόνα μιας χώρας περνούν απαρατήρητες ή υποτιμώνται από πολύ κόσμο, αλλά όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο γνωρίζουν πολύ καλά τις εντυπώσεις που αφήνει το περιοδικό του αεροδρομίου ή μιας αεροπορικής εταιρείας.
Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το 2board είναι, ως γνωστόν, το επίσημο περιοδικό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το 2008 και εκδίδεται σε τριμηνιαία βάση. Το 2010, δε, βραβεύτηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου παγκοσμίως. Δεν είναι αυτονόητο, ούτε εύκολο, ούτε απλό.
Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για το αξιοπρεπές πρόσωπο της Ελλάδος, ανοικτό στον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και διάθεση επένδυσης σε ό,τι και σε όσους προβάλλουν τη χώρα με σωστό τρόπο.
Γι’ αυτό η καινοτομία που φέρνει το νέο τεύχος του περιοδικού του αεροδρομίου είναι ευπρόσδεκτη και ενδεικτική της ανάγκης για ανανέωση και προσέλκυση του κοινού.
Στο καλοκαιρινό τεύχος, το 30ό, (που πολλοί θα έχετε ήδη δει) για το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2015 υπάρχει η δυνατότητα της διαδραστικής απόλαυσης της ύλης του περιοδικού. Με εικόνα και ήχο. Και όχι μόνο αυτό. Στις πολυτελείς σελίδες του υπάρχει κι ένα εκτενές αφιέρωμα για τη Μεσσηνία και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι εισάγεται ο συνδυασμός χαρτιού και online τεχνολογίας καθιστώντας το 2board το πρώτο διαδραστικό περιοδικό. Ο αναγνώστης μπορεί απλώς να κατεβάσει τη δωρεάν εφαρμογή Zappar στο κινητό ή στο τάμπλετ του και μετά θα είναι σε θέση να σκανάρει τους κωδικούς που υπάρχουν στο εξώφυλλο και σε κάθε επιλεγμένη σελίδα του περιοδικού και να εισέλθει πλέον στον κόσμο της εικόνας και του ήχου με πύλη το χαρτί!
Έτσι, μπορεί να δει βίντεο από τα μαγευτικά μέρη της Ελλάδας, που παρουσιάζονται στο περιοδικό του αεροδρομίου με εξαιρετικής αισθητικής εντυπωσιακές εικόνες. Συνολικά, ο αναγνώστης έχει πρόσβαση σε 192 βίντεο και η δυνατότητα αυτή παρέχεται από την πρωτοποριακή ιντερνετική πλατφόρμα -ελληνικής έμπνευσης- TripInView, αλλά και άλλων εξαιρετικά αξιόλογων εγχώριων προσπαθειών, όπως η Atlas Visual και το tripment.net
Όταν ξεφυλλίζει κανείς ένα τέτοιο έντυπο που εκπροσωπεί τη χώρα αντιλαμβάνεται τη σημασία κάθε λεπτομέρειας. Η Ελλάδα προβάλλεται με δελεαστικό τρόπο, κοσμοπολίτικο, δίπλα σε άλλα διεθνή θέματα και άρθρα ποικίλης ύλης.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ