Η Ν.Δ…οπλίζει για τις εκλογές, ο Παν. Νίκας…αφοπλίζει

Η Ν.Δ…οπλίζει για τις εκλογές, ο Παν. Νίκας…αφοπλίζει

Το μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προς τους ψηφοφόρους, εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, μοιάζει με αυτά της Πυθίας στην αρχαιότητα.
Οι χρησμοί της διαβάζονταν, όπως τη βόλευαν. Όταν είχε πάει κάποιος να τη ρωτήσει τι παιδί θα κάνει η γυναίκα του, είχε απαντήσει με το περίφημο; άρρεν ου θήλυ. Ανάλογα που θα έβαζες το “κόμμα”, έπεφτε μέσα.
Κάπως έτσι φαίνεται να έχει αποφασίσει να λειτουργήσει και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης είπε τα καλύτερα λόγια για τον Καλαματιανό, πρώην γενικό γραμματέα, πλέον, ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση.
 «Να τον ψηφίσετε τότε», ακούστηκε μια φωνή από την αντιπολίτευση, με κάπως ειρωνική διάθεση. Ο δήμαρχος, ενοχλημένος, απάντησε ότι «εγώ είμαι σταθερός στις ιδεολογικές μου αρχές», προσθέτοντας όμως ότι αυτό δεν τον εμποδίζει να αναγνωρίσει το ενδιαφέρον που έδειξε ο Αλέξης Χαρίτσης για την Καλαμάτα και την βοήθεια που έδωσε.
Το πρόβλημα που υπάρχει με τον Παναγιώτη Νίκα, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι ναι μεν υπογραμμίζει την ιδεολογική του σταθερότητα, πλην όμως αφήνει να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία ή έστω κάποια στελέχη της έχουν νοθεύσει τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος.
Στο δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για τη σημερινή επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο, επισημαίνει τη συνάντηση που θα έχει, αλλά φροντίζει να υπογραμμίσει ότι: “Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος έχει δηλώσει πως θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, κατά τον ίδιο τρόπο, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου”.
Το προηγούμενο διάστημα, με φανερή ικανοποίηση, υποδεχόταν τον τέως υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση στο γραφείο του και ακούσει από τον ίδιο να σχολιάζει ότι: ότι «Ο δήμος Καλαμάτας είναι από τους φιλόξενους και προοδευτικούς, με τη σωστή έννοια του όρου, Δήμους. Γίνονται δουλειές συγκεκριμένες, πολιτιστικές, αναπτυξιακές, που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με την κοινωνική οργάνωση».
Επιπλέον, ο κ. Νίκας σε συγκέντρωση των μελών της πλειοψηφίας εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, ζήτησε τη διακριτική τους αποχή και ουδετερότητα από τις εκλογές, ενώ, γνωρίζει πολύ καλά ότι ορισμένοι αντιδήμαρχοι κατέχουν θέσεις στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ενώ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, είναι πολύ πιθανόν να είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής στις 20 Σεπτεμβρίου. Και να μην ξεχνάμε ότι κόντρα στην απόφαση της γαλάζιας ΚΕΔΕ, κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα Ελλάδος, όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως “υποκριτές” όσους έκαναν το αντίθετο.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του “Θάρρους”, ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει δεξιά και αριστερά στους συνεργάτες του ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα ούτε να παραστεί σε καμία συγκέντρωση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κηρύσσοντας επί της ουσίας την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ζήτησε πανστρατιά στελεχών.
Για τον ίδιο, κρίσιμη παράμετρος για την έκβαση της εκλογικής μάχης αποτελεί και η ενεργοποίηση των στελεχών του κόμματος, είτε έχουν εκλεγεί, είτε όχι, είτε δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Είστε η αιχμή του δόρατος, όλοι μαζί πάμε δυνατά στον αγώνα, η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη», τόνισε. Ο κ. Νίκας φαίνεται, όμως, να μεταφράζει διαφορετικά το κομματικό προσκλητήριο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη