Μέχρι 25 Αυγούστου οι προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών

Μέχρι 25 Αυγούστου οι προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών

Τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς 
Ο τρόπος της ηλεκτρονικής συμμετοχής σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, που είναι και ο μοναδικός τρόπος πλέον που θα διεξάγονται οι διαγωνισμοί με προϋπολογισμό άνω των 60.000 ευρώ, θα παρουσιασθεί αύριο στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, σε δίωρη τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η αυριανή παρουσίαση αφορά το διεθνή διετή διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ωστόσο θα παρουσιασθούν και βασικές αρχές που είναι απαραίτητες σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς.
 
Δύο τηλεδιασκέψεις
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη όλων των Τμημάτων Προμηθειών των 5 περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου για τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε ότι αφορά τη μεταφορά μαθητών, διεθνή διαγωνισμό έχουν προκηρύξει μόνο η Μεσσηνία και η Λακωνία, ενώ οι άλλοι 3 νομοί έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία.
Αυτή τη φορά η ανάθεση του έργου της μεταφοράς θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια και ο συνολικός προϋπολογισμός για τη Μεσσηνία είναι 5,8 εκατομμύρια ευρώ.  Πέρυσι, μόνο για μια χρονιά, το κόστος έφτασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προσφορές τους έως τις 25 Αυγούστου. Μέχρι τις 28 Αυγούστου θα πρέπει να καταθέσουν και φυσικό φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά και στις 31 Αυγούστου θα ανοιχτούν οι προσφορές. Όσοι συμμετέχουν στην αυριανή ενημέρωση, θα δουν όλη τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
 
Ο «Προμηθέας»
Το σύστημα αυτό αναμένεται να βοηθήσει στη διαφάνεια των διαγωνισμών. Η  πλατφόρμα των διαγωνισμών βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση eprocurement.gov.gr.
Το σύστημα «Προμηθέας» αυτόματα θα ανακηρύσσει το μειοδότη, ενώ ο κάθε συμμετέχων μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μπορεί να βλέπει τι κατέθεσαν οι συνυποψήφιοί του και ως προς τα δικαιολογητικά και ως προς την οικονομική προσφορά.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη