Οι δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης…


Με πολύ κόπο έφτασε προχθές στην εφημερίδα μας ο κ. Φ. Αλέπης, λόγω των κινηματικών προβλημάτων που έχει. Μας παρέδωσε μια επιστολή, με την προσδοκία να δημοσιευτεί. Το περιεχόμενό της είχε μια επιδοκιμασία και μια αποδοκιμασία.
Η πρώτη ήταν για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας η οποία προχώρησε στην εγκατάσταση του ειδικού μηχανήματος στην παραλία της Ανάστασης, με αποτέλεσμα να μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα και συνάνθρωποι με προβλήματα.
Η δεύτερη απευθυνόταν προς το δήμο Μεσσήνης, διότι ενώ εδώ και πολλά χρόνια ένας φίλος του με τα ίδια προβλήματα έχει ζητήσει να τοποθετηθεί ένα ανάλογο μηχάνημα στην παραλία που βρίσκεται η βρύση του “Ψεύτη”, η δημοτική αρχή κωφεύει, σε βαθμό που ξεπερνά κι τα όρια της όποιας αναλγησίας.
Ας το έχει υπόψη της η φρέσκια δημοτική αρχή και ας κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, τουλάχιστον, για την επόμενη χρονιά.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 3 Ιουλίου 2015, οπότε τοποθετήθηκε η ράμπα στην παραλία της Ανάστασης, μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, έχει χρησιμοποιηθεί περί τις 510 φορές από άτομα με Αναπηρία, δηλαδή – εάν εξαιρεθούν οι ημέρες με βροχή – γίνεται χρήση της περίπου 20 φορές κάθε μέρα.
Σημειώνεται ότι καθημερινά τη ράμπα χρησιμοποιούν ΑμεΑ από την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, ενώ έρχεται για μπάνιο και ένας συνάνθρωπός μας με κινητικά προβλήματα από την Τρίπολη. Επίσης, τρία άτομα με προβλήματα κινητικότητας, από την Αθήνα, έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, για να κάνουν διακοπές εδώ, επειδή είναι διαθέσιμο αυτό το μηχάνημα.
Α.Π.