Πρόσκοποι από Ζωγράφου έβαψαν τα κάγκελα στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)


Εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και τη φιλοξενία, θέλησαν να προσφέρουν…

Πρόσκοποι από τις δύο Κοινότητες του 2ου και 4ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου, που βρίσκονται στην περιοχή της Τριφυλίας, προσέφεραν χθες εθελοντική εργασία στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσία βάφοντας τα κάγκελα του σχολείου. Οι τέσσερις ενήλικες βαθμοφόροι και τα εννέα παιδιά των δύο Κοινοτήτων, στα πλαίσια της υλοποίησης της μεγάλης δράσης υπαίθρου, αποφάσισαν να επισκεφθούν τη Μεσσηνία, ζώντας μοναδικές εμπειρίες στη φύση αλλά και προσφέροντας. Εδώ και πέντε μέρες επισκέφθηκαν τη Νέδα, κατασκήνωσαν στην Ελαία, απόλαυσαν τις παραλίες της περιοχής, τη θέα και το ηλιοβασίλεμα από το Κάστρο των Γιγάντων και χθες τους συναντήσαμε στο Γενικό Λύκειο επί τω έργω. Όπως είπε η Αρχηγός στην Κοινότητα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου, Ελπίδα Μεζίλη: «Ήρθαμε στη Μεσσηνία για τη μεγάλη δράση υπαίθρου οι δύο Κοινότητες του 2ου και 4ου Συστήματος Προσκόπων Ζωγράφου. Κατεβήκαμε το ποτάμι της Νέδα, περάσαμε από Ελαία, ήρθαμε στην Κυπαρισσία και θα συνεχίσουμε σε Πύλο και Μεθώνη. Νιώσαμε πολύ έντονη την ανάγκη να προσφέρουμε κάτι σ’ αυτό το σχολείο, το οποίο όπως είδαμε είναι ένα στολίδι και μιλήσαμε με το Λυκειάρχη, τον κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι υπάρχει αυτή η δουλειά που πρέπει να γίνει στο σχολείο και τα παιδιά, πραγματικά, ενθουσιάστηκαν. Μας εντυπωσίασε η δουλειά που έχει γίνει, η αγάπη γι’ αυτό το σχολείο που είναι εμφανέστατη παντού. Ο κ. Βαγγέλης ήταν όχι απλώς εξυπηρετικότατος, αλλά κάτι παραπάνω».
Η ίδια δε συμπλήρωσε, πως υπάρχει διάθεση να γίνουν και άλλες εθελοντικές εργασίες, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες συνεννοήσεις.
Με τη σειρά του, ο βαθμοφόρος των παιδιών, Ανδρέας Κοκμοτός, μιλώντας για τις εντυπώσεις τους, σημείωσε: «Ξεκινήσαμε λίγο πιο πάνω απ’ τους καταρράκτες στη Νέδα, κατεβήκαμε ακολουθώντας το ποτάμι, χωρίς μονοπάτια μέσα στο νερό. Περάσαμε από εντυπωσιακά κομμάτια, παρθένα τοπία, απείραχτα απ’ τον άνθρωπο. Φτάσαμε στην Ελαία μέσα από πεζοπορία επτά ωρών περίπου. Τρομερά μέρη, υπέροχες παραλίες. Ανεβήκαμε με τα πόδια στο Κάστρο της Κυπαρισσίας, χαζέψαμε τη θέα, είδαμε το ηλιοβασίλεμα, εικόνες που θα μείνουν και στα παιδιά. Το σχολείο, όπως είπε και η Ελπίδα, είναι καταπληκτικό και αισθανθήκαμε την ανάγκη της προσφοράς, γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η δουλειά του προσκόπου. Να βοηθάει, δηλαδή, το κοινωνικό σύνολο», ενώ συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι πολύ φιλόξενοι.