Συναυλία αύριο στο Κάστρο της Καλαμάτας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Συναυλία αύριο στο Κάστρο της Καλαμάτας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Για τα 30 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Τριάντα χρόνια ζωής μετρά ήδη το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και θα γιορτάσει την επέτειο αυτή με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 αύριο το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για ένα σχήμα που ξεκίνησε με μουσικούς οι οποίοι ήταν το 2003 παιδιά, τα οποία μεγάλωσαν, κάνουν καριέρα σε ορχήστρες στο εξωτερικό και την Ελλάδα, αλλά συναντιούνται κάθε καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο, για να κάνουν πρόβες με την ορχήστρα.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Ωδείου Στ. Γυφτάκης και μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην επετειακή αυτή συναυλία.
Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας για το Δημοτικό Ωδείο, υπογράμμισε την ανεκτίμητη προσφορά του. Πρόσθεσε ότι έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη διεθνή του παρουσία, αλλά και στις πολλές διακρίσεις των σπουδαστών του.
Τόνισε, δε, ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έχουν εργαστεί διαχρονικά για το Δημοτικό Ωδείο και ευχήθηκε τη συνέχιση αυτής της πορείας.

Η Ορχήστρα
Από την πλευρά του, ο Στάθης Γυφτάκης ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις» για τη στήριξή τους προς το Δημοτικό Ωδείο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Ανέφερε ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε το 2003, με μαέστρο τον Ιβάν Μάντζαρη, που έχει την ιδιαιτερότητα να αποτελείται από τους σπουδαστές του Ωδείου, χωρίς συνεργαζόμενους επαγγελματίες και καθηγητές, ενώ χαρακτήρισε συγκινητικό ότι οι μουσικοί, τότε παιδιά της Ορχήστρας, αν και έχουν σήμερα υποχρεώσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό, θεωρούν χρέος τους να επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο και να παίζουν για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
Ο κ. Γυφτάκης αναφέρθηκε στη συμβολή, όσον αφορά στην ίδρυση και λειτουργία της Ορχήστρας, των καθηγητών Ηλέκτρας Βεζύρογλου και Λουκά Γεώργα και πρόσθεσε ότι στην αυριανή συναυλία θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα, με μουσικές από τον κινηματογράφο αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο, καθώς και ενορχηστρώσεις κομματιών από τους μουσικούς της ορχήστρας, Λουκά Λυμπερόπουλο (το πρώτο φλάουτο) και Ι. Μανωλακάκη (το πρώτο κλαρινέτο).
Το τι σημαίνει για αυτούς η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων εξήγησαν οι Σοφία Άιζενμπαχ (παίζει βιολί και βιόλα) και ο Ι. Μανωλακάκης.

του Χάρη Χαραλαμπόπουλου