Συντηρήσεις και επισκευές σε σχολικά κτήρια από το Δήμο Καλαμάτας

Συντηρήσεις και επισκευές σε  σχολικά κτήρια από το Δήμο Καλαμάτας

Συντηρήσεις και επισκευές σε σχολικά κτήρια, πραγματοποιούν συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας. Στο 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, στη Ράχη, ανακατασκευάζονται οι τουαλέτες, ενώ αντικαθίστανται τα κατεστραμμένα ξύλινα στοιχεία της πέργκολας στο παρακείμενο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
Επίσης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο αντικαθίστανται τα φωτιστικά σώματα και επισκευάζονται οι τουαλέτες.
Στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Β. Γεωργίου, έγινε ελαιοχρωματισμός της περίφραξης σε μήκος 300 μέτρων περίπου, ενώ συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων στο ΕΠΑΛ, σε επισκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στο πρώην Πολυκλαδικό και σε ανακατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας.
Θα εκτελεσθούν επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν σε υγιεινή και ασφάλεια, έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για το οποίο ανάδοχος είναι η εταιρεία «Ικτίνος Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 40,48%.
Πρόκειται για παρεμβάσεις σε 26ο Νηπιαγωγείο, 12ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, κτήριο πρώην Πολυκλαδικού, 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Νηπιαγωγείο Άριος, Γυμνάσιο Αρφαρών, Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής και επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.
Τέλος, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά του διαγωνισμού για το έργο «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2015», προϋπολογισμού 45.100 ευρώ με το ΦΠΑ, ανακηρύσσοντας μειοδότη την εταιρεία Λεωνίδας Σιώρης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 47%.
Η εργολαβία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα: 1ο Δημοτικό Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Καλαμάτας, 16ο Δημοτικό Καλαμάτας, Γυμνάσιο Αρφαρών, πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (Αγία Τριάδα Καλαμάτας), Νηπιαγωγείο Λαιΐκων και Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας.