Το μουσικό συγκρότημα Encardia στη Μεγάλη Μαντίνεια

Το μουσικό συγκρότημα Encardia στη Μεγάλη Μαντίνεια

Το Πολιτιστικό Αγρόκτημα (Art Farm) στη Μεγάλη Μαντίνεια Αβίας ξεκινά τις πολιτιστικές του δραστηριότητες την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ., φιλοξενώντας στο μικρό του θέατρο το μουσικό συγκρότημα Encardia, με μελωδίες και τραγούδια των Ελληνοφώνων της Ιταλίας.
 
Οι Εncardia δημιουργήθηκαν το 2004. Είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα επηρεασμένο από τη μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Στις εκατοντάδες εμφανίσεις τους έχουν συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Κλαούντια Ντέλμερ κά. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο ”Εncardia, η πέτρα που χορεύει”.
Oι Encardia τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Ανήσυχα και unplagged, χωρίς μικρόφωνα και έντονα φώτα, τραγουδούν με κιθάρες, βιολιά και κύμβαλα κάθε λογής,  και χορεύουν αδιάκοπα και εκστατικά, φέρνοντας τον κόσμο άνω – κάτω. Στην αρχή νομίζεις ότι είναι συγκρότημα, αλλά μετά από λίγο νοιώθεις ότι είναι μέλη μιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή και όταν τελειώνουν εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες, τις νεράιδες, τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στις πλατείες και στους δρόμους. Χαίρονται όταν βλέπουν τους ανθρώπους να χορεύουν και να τραγουδούν.
Τελικά, πραγματοποιούν «συναντήσεις» μάλλον, παρά συναυλίες…
Εισιτήρια προπωλούνται στο «Blue note» (Aριστομένους 34) και στο ”Κύμα” (Ναυαρίνου 167) στην Καλαμάτα. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Για πληροφορίες, στα τηλέφωνα 6932 483630 και 6936 518550.
Υ.Γ. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Μάνης. Στον οικισμό Κρίσκιο (Κουρή) – πριν τα Σωτηριάνικα – παίρνετε το δρόμο για Μεγάλη Μαντίνεια στρίβοντας δεξιά. Στα 500 μέτρα σας περιμένει μια παράσταση γεμάτη ταξίδι και γιορτή!