Το νέο πολιτιστικό χτύπημα… στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Το νέο πολιτιστικό χτύπημα… στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Στα Κυβέλεια του Δήμου Δυτικής Μάνης βρίσκεται ο τάφος του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, πατέρα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Κωνσταντής ήταν πραγματικός ήρωας, που πολέμησε όσο κανείς τους εχθρούς της πατρίδας. Αγωνίστηκε σκληρά για την ελευθερία της και βρήκε φριχτό θάνατο στη μάχη της Καστάνιτσας στις 19 προς 20 Ιουλίου 1780. Παρά τη μεγάλη προσφορά του, έμεινε πάντα στη σκιά του γιου του, του μεγάλου Θοδωρή Κολοκοτρώνη.
Ο πρόεδρος των Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής, γαμπρός στην Καρδαμύλη και σήμερα απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, μαζί με το σύλλογό του και σε συνεργασία με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εξωράισαν τον τάφο και το χώρο γύρω από αυτόν και κάθε χρόνο τιμούσαν τη μνήμη του με μια σεμνή τελετή.
Στην τελετή αυτή συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι των Κυβελείων με συγκινητική ευλάβεια. Με τα χρόνια η συμμετοχή αυτή αυξήθηκε, λόγω της παρουσίας και κατοίκων από τις γύρω Κοινότητες. Αξιόλογοι ομιλητές από την Αρκαδία είχαν μιλήσει για τη ζωή, την προσφορά και τη θυσία του ήρωα.
Φέτος, το ίδιο άτομο, ως επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, κάλεσε με πρόσκληση και τον κ. δήμαρχο Δυτικής Μάνης να χαιρετήσει την εκδήλωση και να καταθέσει στεφάνι. Ο κ. δήμαρχος, όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας του, αλλά και ουδείς άλλος τον αντικατέστησε. Το χειρότερο, όμως, ήταν που απαγόρευσε στο μουσικό του Δήμου να συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Στις 30 Ιουλίου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου γιατί απουσίαζε από την εκδήλωση, απάντησε: «Έπρεπε να σας στείλω την Αστυνομία. Είχατε πάρει άδεια;  Θα νομιμοποιούσα μια παρωδία με την παρουσία μου;».
Ύστερα από αυτά θα θέλαμε μια δημόσια απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:
-Είναι παρωδία, κε δήμαρχε, η ζωή, το έργο και η θυσία του Κωνσταντή;
-Είναι παρωδία, κε δήμαρχε, να τιμάς έναν ήρωα που προσέφερε θυσία τη ζωή του για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι;
-Από πότε πρέπει κανείς να παίρνει άδεια από το δήμαρχο για να κάνει μια δέηση, ένα τρισάγιο και να κλάψει, όπως εκείνος νομίζει, ένα νεκρό του;
-Επειδή όσο εμείς ζούμε θα τιμούμε το δικό μας άνθρωπο, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, τι θα κάνει ο κ. δήμαρχος; Θα μας στείλει την Αστυνομία; Αναμένουμε!!!                    
Δ. Γιαννημάρας
Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Δυτικής Μάνης