Υπάρχει «θέμα» με την ποιότητα του νερού ύδρευσης στους Γαργαλιάνους ;

Υπάρχει «θέμα» με την  ποιότητα του νερού ύδρευσης στους Γαργαλιάνους ;

Τις τελευταίες εβδομάδες, στους Γαργαλιάνους, συζητείται έντονα η ποιότητα του νερού ύδρευσης που παρέχεται στον κόσμο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαιτίας της υφής του, αλλά και επειδή πολλά και διάφορα ακούγονται, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ανησυχούν και έχουν σταματήσει να πίνουν νερό από τη βρύση και αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια.
Στις 25 Ιουλίου, το site Gargalianoionline έγραψε: «Με ερώτησή του στο gargalianoionline ο αναγνώστης Σ.Α. έθιξε το πολύ σημαντικό θέμα της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή των Γαργαλιάνων. Στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής: “Πόσα κυβικά μέτρα νερού πέφτουν στη δεξαμενή των Γαργαλιάνων από το Αλικοντούζι και πόσα από τις γεωτρήσεις; Μπορούμε να πιούμε με ασφάλεια νερό; Ή μήπως η ποσότητα νερού από τις γεωτρήσεις είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα το νερό να είναι ακατάλληλο;”.
Σε σχόλιο που ακολούθησε αυτή την ανάρτηση, αναφέρεται: “Αληθεύει ότι μέσα στη δεξαμενή νερού στο Γκούρι έχουν συσσωρεύει πάνω από ΤΡΕΙΣ τόνοι άλατα, τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν έχει ενδιαφερθεί να καθαρίσει, με αποτέλεσμα, όταν χύνεται νερό, να στροβιλίζει και να αναμιγνύεται με το νερό και να τα πίνουμε; Aν είναι έτσι, κάποιοι θα πρέπει να είναι υπόλογοι και να λογοδοτήσουν επιτέλους! Δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημόσια υγεία…. Εκτός κι αν υπάρχει σχέδιο απαξίωσης για να ιδιωτικοποιηθεί και το βασικότερο δημόσιο αγαθό, που είναι το νερό! Περιμένουμε απάντηση από κάποιον αρμόδιο…».
Τόσο από το θέμα του site, με την ερώτηση σχετικά με το νερό, όσο και με το σχόλιο, γίνεται φανερό ότι οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων εκφράζουν φόβους και ανησυχίες για την ποιότητα του νερού της ύδρευσης.
Είναι αλήθεια ότι στη δεξαμενή που μεταφέρεται το νερό από το Αλικοντούζι πέφτει μέσα και νερό από γεωτρήσεις; Από πόσες και ποιες γεωτρήσεις; Έχει γίνει έλεγχος καταλληλότητας του νερού των γεωτρήσεων; Υπάρχουν αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων του νερού των γεωτρήσεων; H δεξαμενή ύδρευσης των Γαργαλιάνων έχει καθαριστεί, πότε και πώς;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα κατοίκων των Γαργαλιάνων, από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τον τοπικό αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαργαλιάνων και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων, κρίνονται απολύτως αναγκαίες, συνοδευόμενες από επίσημα στοιχεία, ώστε να μην υπάρχουν φόβοι και ανησυχίες!