0-3 το Ασπρόχωμα η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

0-3 το Ασπρόχωμα η Καλαμάτα στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες)

Έκανε το καθήκον της και συνεχίζει και συνεχίζει η Μαύρη Θύελλα
ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ (44΄, 85΄) ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ (10΄)
Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, μολονότι παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, η ομάδα της Καλαμάτας επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0 του Ασπροχώματος στην εκτός έδρας αναμέτρηση για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Διαβολιτσίου.
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από εμφανής, άλλωστε τις χωρίζουν οι δύο κατηγορίες, με το μαχητικό Ασπρόχωμα να βρίσκεται ουσιαστικά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του και σίγουρα δεν μπορούν να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση της Μαύρης Θύελλας. Ωστόσο είδαμε κάποια καλά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να κρατήσει ο Κώστας Κλάδης, που καλείται ν’ ανεβάσει στροφές εν όψει της συνέχειας. Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα δεν δέχθηκε την παραμικρή πίεση από το Ασπρόχωμα, που απείλησε μονάχα μία φορά λίγο πριν το τέλος του ματς, και το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογός της.
Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς, μόλις στο 10΄, με κοντινή κεφαλιά του Καμμένου και αφού προηγήθηκε φοβερό σουτ του Κερμενίδη στο οριζόντιο δοκάρι, γεγονός που έκανε τα πράγματα πιο απλά στη συνέχεια. Ο Κερμενίδης απείλησε λίγα λεπτά αργότερα αλλά ο Καντερές αντέδρασε σωστά, ο Αθανασόπουλος έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 28΄ και στο 33΄, ενώ στο 37΄ ύστερα από γύρισμα του Κακαλή, ο Κερμενίδης σημάδεψε σωστά, αλλά ο Φουρναράκος με αυτοθυσία έσωσε την εστία της ομάδας του. Και ενώ όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήρθε στο 44΄ το πολύ όμορφο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε τη γλυκιά σέντρα του Κουντάνη, να κλειδώσει την πρόκριση για την Καλαμάτα.
Στους ίδιους ρυθμούς και η επανάληψη, παρά την αφόρητη ζέστη, που δεν επέτρεψε άλλωστε σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο του Ασπροχώματος χθες το απόγευμα – περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν το πρώτο επίσημο ματς της Καλαμάτας – με τους παίκτες του Κλάδη να απειλούν συνεχώς. Στο 47΄ ο Καντερές έσωσε το κοντινό σουτ του Δούμουρα, στο 62΄ και πάλι ο τερματοφύλακας του Ασπροχώματος έδιωξε σωτήρια σε φάουλ του Κουντάνη, ενώ στο 65΄ σέντρα – σουτ του Βασιλόπουλου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85΄ και ήταν αποτέλεσμα της καλύτερης ίσως επιθετικής προσπάθειας της Μαύρης Θύελλας. Ο Μπινιχάκης πάτησε για τον Κακαλή, αυτός άλλαξε με τη μία παιχνίδι για τον Βασιλόπουλο, που έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Καντερές με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά o Aθανασόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία του Ασπροχώματος, γράφοντας το τελικό 0-3. Κανένα πρόβλημα για τον Γιώργο Μπλάνα και τους βοηθούς του κ.κ. Γεωργαντά και Τσίρμπα.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (Βούτσας): Καντερές, Αναστασόπουλος (73΄ Αρ. Ηλιόπουλος), Ζαφειρόπουλος, Κωστέας, Φουρναράκος, Κωνσταντακόπουλος (63΄ Θεοδωρόπουλος), Γυφτέας, Πετσόπουλος, Χριστόπουλος, Αγγλούπας (56΄ Φίλιος), Λυμπιώτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Κλάδης): Γκαρμίρης, Κακαλής, Καραλής, Δούμουρας, Πιτσιλής, Κουντάνης, Καμμένος, Μπινιχάκης, Αθανασόπουλος, Κερμενίδης (71΄ Χαλκιαδάκης), Γιακουμής (61΄ Βασιλόπουλος).

Σήμερα με Ολυμπιακό Γυθείου
Όσοι δεν αγωνίστηκαν χθες στο ματς με το Ασπρόχωμα είτε λόγω μη έκδοσης των δελτίων τους, είτε λόγω απόφασης του Κώστα Κλάδη, θα παίξουν στο σημερινό φιλικό με τον Ολυμπιακό Γυθείου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο στις 6.00 μ.μ. και που λογικά θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς μιλάμε για τις πλέον ισχυρές ομάδες της Λακωνίας.  

Του Νίκου Μπαλόπουλου