«Άρρωστο» κτήριο που θα ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί το πρώην Πολυκλαδικό

«Άρρωστο» κτήριο που θα ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί το πρώην Πολυκλαδικό

Π. Νίκας: Ντροπή για δημόσιο έργο στην Ελλάδα 
Συνεργεία του Δήμου εξακολουθούν τις εργασίες συντήρησης στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού, με επίκεντρο την αντιμετώπιση της αποσάθρωσης του μπετόν και τις επισκευές των ηλεκτρολογικών, ώστε να είναι στοιχειωδώς έτοιμο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.
Είναι γνωστό ότι οι κακοτεχνίες στο συγκεκριμένο κτήριο, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει παραληφθεί, είναι χωρίς προηγούμενο. Χρειάζονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη συντήρησή του και, κυρίως, την εξαρχής υγρομόνωση στη στέγη.
Πρόκειται για ένα «άρρωστο» κτήριο, που η συζήτηση ακόμη και για την κατεδάφισή του δεν είναι ούτε υπερβολική ούτε χωρίς περιεχόμενο. Αποτελεί πραγματικά ντροπή για το μηχανισμό παραγωγής δημοσίων έργων στην Ελλάδα και κανένας δεν ελέγχθηκε γι’ αυτό.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις αναρτήθηκαν στο δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας και, απ’ όσο μπορούμε να υποθέσουμε, ανήκουν στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του, κάνει αναφορά σε «οικοδομικό και οικονομικό σκάνδαλο», το οποίο είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί. Από την προσωπική εμπειρία που έχουμε για το παραπάνω κτήριο, δε θα διαφωνήσουμε με το δήμαρχο. Πράγματι, τα χρήματα για την επισκευή του φαίνεται να ρίχνονται σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Πάντως, δε θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου αν κάποιος αρμόδιος άρχισε να ξεσκονίζει και πάλι το φάκελο κατασκευής του έργου, διότι οι επισημάνσεις του κ. Νίκα δεν πρέπει να περάσουν αδιάφορα. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που ο Δήμος Καλαμάτας χρηματοδοτεί εργασίες για την επισκευή και τη στοιχειώδη συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη