Άρχισαν οι εκλογικές προετοιμασίες σε δικαστήρια και Αντιπεριφέρεια

Άρχισαν οι εκλογικές προετοιμασίες σε δικαστήρια και Αντιπεριφέρεια

Κανονικά άρχισαν από χθες να τρέχουν οι ετοιμασίες τόσο από τις δικαστικές υπηρεσίες όσο και από το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Ήδη χθες ξεκίνησε να τρέχει η προθεσμία στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τις αιτήσεις των δικηγόρων που θέλουν να διορισθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.
 
Δικαστικοί αντιπρόσωποι
Οι δικηγόροι που επιθυμούν να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι ή να εξαιρεθούν πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτησή τους στη Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας το αργότερο έως και σήμερα. Ο κάθε δικηγόρος μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση, ενώ δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας). Επιτρέπεται η δήλωση προτίμησης και στις μονοεδρικές περιφέρειες, ενώ τους διορισμούς θα κάνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, διευκρίνισε ότι δε θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για αναπληρωματικούς αντιπροσώπους και συνυπηρετήσεις, καθώς και ότι δε θα ληφθούν υπόψη αιτήσεις προτίμησης που θα αναγράφουν συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από ένα Δήμο και περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες.
Όλες οι αιτήσεις θα σταλούν στον Άρειο Πάγο το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη.
 
Υποψήφιοι στις 9, συνδυασμοί στις 11
Σήμερα θα αποσταλούν και οι ονομαστικοί κατάλογοι για το διορισμό των εφόρων, ο οποίος θα γίνει με κλήρωση. Την επόμενη Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, έγινε ήδη ανάκληση όλων των κανονικών αδειών των δημοσίων υπαλλήλων και επιστρέφουν άμεσα στις θέσεις τους για τη διενέργεια των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

 
Της Βίκυς Βετουλάκη