Έντονη διαμαρτυρία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Καλαμάτας

Έντονη διαμαρτυρία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Καλαμάτας

Η μυωπική… δημοκρατία του Παν. Νίκα
 
Κατεβάζει αφίσες και πανό χάριν μιας δήθεν καθαριότητας 
 
Μάλλον ένα μαγκάλι κάρβουνα έπρεπε να έχουν φάει οι πρώην υπουργοί Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος πριν φωτογραφηθούν όλο θέρμη με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και μιλήσουν για «πραγματικά προοδευτικό Δήμο».
Κι αυτό, γιατί η ανταπόδοση που πήραν από τη Δημοτική Αρχή είναι… χολή και μαθήματα μυωπικής δημοκρατίας. Με πρόσχημα τη δήθεν καθαριότητα της πόλης από την προεκλογική ρύπανση, συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας κατέβασε τα αεροπανό και τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ που επικοινωνούσαν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα αύριο στην Καλαμάτα. 
Φαίνεται ότι για το δήμαρχο οι εκλογές πρέπει να γίνονται σε… εκκλησίες ή νεκροταφεία. Κι αυτό, για να μην καταλύεται ο δημόσιος χώρος και να μη γεμίζει η πόλη με προεκλογικό υλικό. Τουλάχιστον, δεν περίμενε να γίνει η εκδήλωση και μετά να προβεί στις μεθόδους αποψίλωσής τους;
Η παραπάνω ενέργεια προκάλεσε την οργή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο Παν. Νίκας παραβιάζει τη νομοθεσία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτικών ιδεών.
Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Μπεχράκης και Κώστας Γεωργακίλας, τόνισαν ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έσπευσε να κατεβάσει τα αεροπανό για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς καν να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος προβολής στο δημόσιο χώρο της προεκλογικής εκδήλωσης, καθώς οι πινακίδες για την ανάρτηση αφισών των κομμάτων εγκαταστάθηκαν μόλις χθες.
Όπως σημείωσε ο Σταμάτης Μπεχράκης, ο κ. Νίκας με τις ενέργειές του παρανομεί, αφού ο σχετικός νόμος που ισχύει υποχρεώνει το Δήμο να συγκαλέσει συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις για την προεκλογική προβολή και δραστηριότητα των κομμάτων. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κώστα Γεωργακίλα, η Διακομματική Επιτροπή ναι μεν προσκλήθηκε σε συνεδρίαση από το δήμαρχο, αλλά συνεδρίαση δεν έγινε, απλά ανακοινώθηκαν στα μέλη της οι αποφάσεις του κ. Νίκα. 
Επιπλέον, δε, δεν έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει επί των εισηγήσεων της διακομματικής επιτροπής.
Ακόμη, ο Σταμάτης Μπεχράκης επέμεινε στην άποψη ότι ο δήμαρχος θέλει να ελέγξει τη δημόσια πληροφορία, επικαλούμενος τη στάση του κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Όπως κατήγγειλε, ο δήμαρχος, ενώ τάχθηκε υπέρ του “ΝΑΙ”, ενώ ανέβασε στην ιστοσελίδα του Δήμου την εκδήλωση των υποστηρικτών του, την ίδια ώρα έδωσε εντολή σε εργαζομένους, εν αγνοία των προϊσταμένων τους, να κατεβάσουν τις αφίσες των αντιπάλων του που ήταν υπέρ του “ΟΧΙ”.

του Αντώνη Πετρόγιαννη