Από σήμερα υποβολή αιτήσεων για τα νέα προγράμματα του ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Από σήμερα υποβολή αιτήσεων για τα νέα προγράμματα του ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι, από σήμερα και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Όπως μας ενημέρωσαν χθες ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του Κέντρου, Παναγιώτης Τζαβάρας, η ώρα που οι ενδιαφερόμενοι θα μπουν στις αίθουσες πλησιάζει. Τα δε φετινά προγράμματα, που ήρθαν να προστεθούν στα πετυχημένα των περασμένων ετών, έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν τα βλέμματα.
Συγκεκριμένα, τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:
Λογιστής τουριστικής επιχείρησης
Μαγειρική – ζαχαροπλαστική
Βιολογικές καλλιέργειες οπωροκηπευτικών
Δραστηριότητες οικοξενάγησης
Ζωγραφική
Αγιογραφία
Κατασκευή Κοσμημάτων
Κοπτική-ραπτική
Πλεκτική χειρός
Χειροτεχνία
Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών
Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
Μελισσοκομία
Τυροκομική
Εκμάθηση έγχορδων λαϊκών οργάνων
Φυτικά καλλυντικά – αιθέρια έλαια – αρωματικά βότανα
Ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών στο διαδίκτυο (Ηλεκτρονικό Επιχειρείν)
Θεατρικό εργαστήρι
Αυτά έχουν διάρκεια έως 80 ώρες, διεξάγονται στους χώρους του ΚΕΚ και η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν με το ΚΕΚ Περιφερειακής  Ενότητας Μεσσηνίας: Νέδοντος 135 Καλαμάτα τηλ. 27210 95860.
Επιπρόσθετα, από τον κύριο Γκούνη έγινε γνωστό ότι στα σχέδια της Περιφέρειας είναι να λειτουργήσουν κάποιες ειδικότητες που μέχρι σήμερα για να τις παρακολουθήσει κάποιος έπρεπε να πάει στην Αθήνα. Θα γίνουν, λοιπόν, προσπάθειες για δημιουργία τμημάτων για το δίπλωμα των οδηγών που απαιτείται για τη μεταφορά υγρών- καυσίμων, όπως και την κάρτα μεταφορέα. Για να δημιουργηθεί, όμως, πρέπει υπάρχει προσέλευση. Έτσι, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται για αυτή την ειδικότητα να υποβάλουν αίτηση.
Τέλος, θα γίνει προσπάθεια ώστε στην Καλαμάτα να έρθει και η Σχολή Κρεοπωλών, μέσω κάποιου τμήματος του υπουργείου. Επίσης σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση, ώστε να μετρηθεί το ενδιαφέρον.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση