Αστική συγκοινωνία στη Νέα Είσοδο συζητά η δημοτική αρχή Καλαμάτας


Συνεννοήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ έχει αρχίσει ο Δήμος Καλαμάτας για τη δρομολόγηση αστικής συγκοινωνίας στη Νέα Είσοδο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ένας αριθμός δρομολογίων της γραμμής 2, από την κεντρική στάση έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού προς το νοσοκομείο με επιστροφή, προβλέπεται να γίνεται από τη Νέα Είσοδο αντί της οδού Αθηνών. Υπάρχουν, βέβαια, και γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν (εγκρίσεις δρομολογίων κ.λπ.).
Αυτό απάντησε ο δήμαρχος σε ερώτηση του επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, Θεόδωρου Μπρεδήμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το θέμα έχει τεθεί και από τον Τύπο.
Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, εκτός από τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας στη συγκεκριμένη περιοχή, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και, μάλιστα, με επιτακτικό τρόπο το θέμα των ατυχημάτων. Ένα ακόμα, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες, συνέβη τις προηγούμενες ημέρες.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει η Δημοτική Αρχή, σε συνεννόηση και με την Τροχαία Καλαμάτας, να βρουν τρόπους να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες κάποιου ατυχήματος.
Α.Π.