Εκατομύριο και χιλιόμετρο για το Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Εκατομύριο και χιλιόμετρο για το Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Ανάγκη σύντομης ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Σουληνάρι – Κορυφάσιο

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο βελτίωσης του επαρχιακού οδικού άξονα Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο επισήμανε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος. Δημήτρης Καφαντάρης, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο, μεταξύ των στελεχών της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Κρεμμυδίων, Σουληναρίου, Ίκλαινας, Γλυφάδας και Κορυφασίου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος και των αναδόχων του έργου.
Κατά τη σύσκεψη, οι επιβλέποντες εξέθεσαν τα κωλύματα που υπάρχουν. Αυτά αφορούν, μεταξύ άλλων, στις απαλλοτριώσεις και τη δύσκολη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες γης στις επιτάξεις. Οι εργολάβοι αναφέρθηκαν στις άμεσες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, προκειμένου να παραδοθεί ο δρόμος στους κατοίκους το συντομότερο.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ζητήθηκε από τους αρμόδιους η συνάντηση στη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις για την άμεση υλοποίηση. Ο κ. Καφαντάρης σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο θεωρείται σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο και η ολοκλήρωσή του είναι ένα χρόνιο αίτημα, δηλώνοντας πως θα βρίσκεται μπροστά όποτε χρειαστεί, μέχρι να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, αρκεί να υπάρχει συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους. Ζήτησε δε νέα συνάντηση, ώστε να αποτιμηθούν οι εργασίες και η πρόοδός τους.

Τι προβλέπεται
Η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2013, ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ανάδοχο Κ/Ξ ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ. Για τη συγκεκριμένη πράξη έχει εγκριθεί διάθεση πίστωσης ποσού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο.
Προβλέπεται η βελτίωση σε μήκος περίπου 13,8 χλμ. της 38ης επαρχιακής οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο, που συνδέει την 82η εθνική οδό «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την 9η εθνική οδό «Πάτρα –Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη».
Θα εφαρμοστεί διατομή πλάτους 11 μ., με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος 7,5 μέτρων. Περιλαμβάνονται έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία, καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ.
Στα προβλεπόμενα χρήματα έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, καθώς και απαλλοτριώσεις.