«Κόσμημα» το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)

«Κόσμημα» το νέο κτήριο  του 2ου Νηπιαγωγείου στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)

«Κόσμημα» για την τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων και την εκπαιδευτική κοινότητα ευρύτερα της Τριφυλίας αποτελεί το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, το οποίο παραδόθηκε από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) προς χρήση στο Δήμο Τριφυλίας, τις νηπιαγωγούς και τους μικρούς μαθητές.
Χθες το πρωί έγινε η διοικητική παραλαβή του Νηπιαγωγείου, ώστε την Παρασκευή, όπως όλα στα σχολεία, να ανοίξει τις πόρτες του και «λαμπερό» και φιλόξενο, ως είναι, να υποδεχθεί μαθητές και γονείς!
Το έργο «2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων 2/θ Ολοήμερο στο Δήμο Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού 915.000 ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ), δημοπρατήθηκε από τον ΟΣΚ στις 16 Ιουλίου 2013 και η συμβατική του δαπάνη ήταν 794.969 ευρώ, (με ΓΕ + ΟΕ, απρόβλεπτα, αναθεώρηση και ΦΠΑ). Το έργο αφορούσε στην κατασκευή ενός νέου κτηρίου, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο οποίο θα στεγαστεί το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, με τη μέθοδο της προκατασκευής. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 346 τ.μ., ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 357 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφάνειας 2.092,37 τ.μ. Περιλαμβάνει είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, Η/Μ χώρους, αποθήκη. Το κτήριο φέρει κεραμοσκεπή. Στον αύλειο χώρο του σχολείου, που είναι προσανατολισμένος στο νοτιά, κατασκευάστηκαν κερκίδες για τις εκδηλώσεις των νηπίων, ενώ αφέθηκε αρκετά μεγάλος ελεύθερος χώρος με κηπόχωμα και παιχνίδια για το διάλειμμα!
Κατά τη διοικητική παραλαβή, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιάννης Αδρακτάς, εξέφρασε τη χαρά του για την παράδοση του νέου κτιρίου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα κτήριο – κόσμημα για την πόλη και ένα από τα καλύτερα σχολικά κτήρια της χώρας, άριστο λειτουργικά, που θα βοηθήσει τους δασκάλους να κάνουν το μάθημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, Βιβή Κουσαρίδα, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι μια ωραία μέρα για το 2ο Νηπιαγωγείο, νιώθω πολύ συγκινημένη! Νομίζω ότι τα παιδιά μας αξίζουν τέτοια σχολεία, και ακόμη καλύτερα -σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο -, που να πληρούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, με άνετους χώρους, με ερεθίσματα προκειμένου να ανακαλύπτουν τις δεξιότητες που έχει το καθένα. Θέλουμε το σχολείο να είναι ένα μέρος δημιουργίας και χαράς, και όχι ένα μέρος που καταπιέζει και δεν περνάς καλά, θέλουμε να έρχονται τα παιδιά με χαρά. Πρέπει να υπάρχει η χαρά της γνώσης, ενώ μην ξεχνάμε πως το Νηπιαγωγείο αποτελεί για το νήπιο την εισαγωγή στην εκπαίδευση. Ένα τέτοιο κτήριο μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία τον ανάδοχο του έργου, Ευάγγελο Γαλάνη, καθώς ήταν πρόθυμος σε κάθε υπόδειξη που γινόταν από την πλευρά μας».
Στο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου βρέθηκαν χθες το πρωί στελέχη της Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Τριφυλίας.