«Μαγειρεύονται» οι λίστες στη Μεσσηνία από τα κόμματα εν όψει των εκλογών

«Μαγειρεύονται» οι λίστες στη Μεσσηνία από τα κόμματα εν όψει των εκλογών

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

Η προεκλογική περίοδος σιγά σιγά «ανάβει», ενώ πυρετός επικρατεί στα κόμματα για τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει για τη Μεσσηνία το αργότερο μέχρι αύριο Τετάρτη. Πάντως, αν κρίνει κανείς από τις συζητήσεις που έγιναν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις λίστες των υποψηφίων αποτελεί σημαντικό κομμάτι.
«Χρειαζόμαστε ψηφοδέλτια μάχης, με ευρύτητα πνεύματος, όχι με συμμετοχές παραγόντων –τους πληρώσαμε ήδη. Στην παρούσα συγκυρία, που τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλά, η τελική διαμόρφωση της λίστας θα ενισχύσει ή θα αμβλύνει αρνητικές εντυπώσεις» λέγεται.
Στο Νομό Μεσσηνίας, ασφαλώς τον πρώτο λόγο θα έχουν οι δύο εναπομείναντες βουλευτές, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ είναι πολύ πιθανό σε εκλόγιμη θέση να είναι και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκος Πατσαρίνος. Από εκεί και πέρα, ακούγονται διάφορα ονόματα – ακόμα και τέως υπουργών, δίχως αυτό όμως να επιβεβαιώνεται. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθούν και πρόσωπα από το χώρο της νεολαίας, τα ονόματα των οποίων θα αποτελέσουν έκπληξη.
Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη σειρά εκλογής των υποψηφίων του Ιανουαρίου, αν και υπάρχει ενδεχόμενο για «συμβολικού χαρακτήρα» αλλαγές.
Από εκεί και πέρα, ο βασικός κορμός των υποψηφίων του Ιανουαρίου αναμένεται να κυριαρχήσει στο ΚΚΕ, ενώ στη νεοπαγή «Λαϊκή Ενότητα», Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα θα είναι μπροστά. Τα, δε, υπόλοιπα ονόματα θα αποφασιστούν πολύ σύντομα.
Τέλος, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση της κοινής καθόδου με τη ΔΗΜΑΡ, τα πράγματα μπλέκονται. Χθες βράδυ επρόκειτο να συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος, αν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή της Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Μπάμπη Βακαλόπουλου και του Γιάννη Κατσαργύρη από την Τριφυλία.
Α.Π.