Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το ΠΟΠ Καλαμάτας

Με επιτυχία συνεχίζονται οι  εκδηλώσεις για το ΠΟΠ Καλαμάτας

Με αθρόα συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες Πύλου-Νέστορος συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, με συνδιοργανώτριες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και το Δήμο.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί ενημερώσεις στις Τ.Κ. Σουληναρίου και Τ.Κ Κορώνης, όπου ομιλητές ήταν ο Γιάννης Κυριακόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και η Κυριακή Αρχοντάκη, γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, ενώ στη Δ.Κ. Χώρας και την Τ.Κ. Κορυφασίου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας.
Στις συγκεκριμένες ενημερώσεις, οι οποίες έχουν αναλυτικό και πλήρη χαρακτήρα, οι δημότες έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν για τις νέες προδιαγραφές παραγωγής του ελαιολάδου, όπως επίσης για τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις ένταξης στο Σύστημα Ελέγχου & Πιστοποίησης του AGROCERT. Εκτενέστερα, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για τις καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουν οι παραγωγοί, ενώ μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφορά στην περιγραφή του προϊόντος και τις προδιαγραφές της παραγωγής, υπό τις νέες συνθήκες αγοράς.
Τονίζοντας ομόφωνα τη σημαντικότητα της συνεργασίας και την αλλαγή νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο οι ομιλητές όσο και το κοινό, το οποίο αποτελούνταν από ελαιοτριβείς, τυποποιητές και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, συμφώνησαν ότι αυτή η ευκαιρία για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με την πραγματοποίηση μιας επιπλέον ημερίδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα.