Ναι μεν αλλά… για τη μετακίνηση του ΕΚΑΒ από το ΚΕΠ Καλού Νερού

Ναι μεν αλλά… για τη μετακίνηση  του ΕΚΑΒ από το ΚΕΠ Καλού Νερού

Το «όχι» που απάντησε αρχικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στην ερώτηση του Δημήτρη Κουτσούλη εάν ισχύει ότι ζήτησε με έγγραφό του να φύγει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απ’ το Καλό Νερό, ύστερα από λίγα λεπτά έγινε «ναι, ναι μεν αλλά…»!
Να σημειωθεί πως έγγραφο, με υπογραφή και αποστολή από τον κ. Κατσίβελα προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας – Τομέας Φιλιατρών, για να απομακρυνθεί το ασθενοφόρο από το χώρο του ΚΕΠ Καλού Νερού όπου σταθμεύει επειδή καταστρέφεται το γκαζόν, κατήγγειλαν στο «Θ» το Σάββατο το μεσημέρι κάτοικοι του Καλού Νερού, όταν επικοινώνησαν μαζί μας για το περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία, όπου ένας άνδρας είδε το χάρο με τα μάτια του και σώθηκε ακριβώς λόγω της άμεσης επέμβασης των διασωστών του ΕΚΑΒ. Διασώστες οι οποίοι με δεύτερο ασθενοφόρο εδρεύουν στο Καλό Νερό, σε χώρο του ΚΕΠ που ο προηγούμενος δήμαρχος και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με τη σύμφωνη γνώμη και του Τοπικού Συμβουλίου Καλού Νερού, παραχώρησαν στις αρχές Αυγούστου του 2014, ώστε να καλύπτεται – κατά το δυνατόν – πληρέστερα η περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.
«Κύριε δήμαρχε, ισχύει ότι ζητήσατε με έγγραφο να φύγει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απ’ το Καλό Νερό;», ρώτησε συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούλης, με τον κ. Κατσίβελα να απαντά «όχι»! Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, ο κ. Κατσίβελας είπε πως «όσον αφορά στη μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καλό Νερό, απλώς έκανα ένα έγγραφο και τους παρακαλώ να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα πάνω στο γκαζόν! Παράκληση είναι. Ας το βάλουν στο δρόμο. Αυτό είναι…», με τον κ. Κουτσούλη να απαντά ότι «αναφέρθηκε σε δημοσίευμα…» και το δήμαρχο Τριφυλίας να ισχυρίζεται πως «δεν είναι, η παράκληση είναι, ας το βάλουν στο δρόμο, δεν είναι κακό…». Άφησε, δε, και αιχμές για τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ!
 
Το έγγραφο
Στο υπ’ αρ. πρωτ. 17691/25-08-2015 έγγραφο που συνέταξε και υπέγραψε ο δήμαρχος Τριφυλίας και απέστειλε στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας – Τομέας Φιλιατρών, με θέμα «Στάθμευση ασθενοφόρου οχήματος», αναφέρεται επί λέξει: «Το ασθενοφόρο που διανυκτερεύει στην Τ.Κ. Καλού Νερού σταθμεύει εντός του αύλειου χώρου, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το γκαζόν. Παρακαλούμε να επιλεγεί χώρος στάθμευσης εκτός του γκαζόν». 
 
Αντιδράσεις στο Καλό Νερό
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, όταν πληροφορήθηκαν την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, ενώ ακόμη πιο οργισμένες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων του Καλού Νερού, καθώς θεωρούν πως, με απίστευτη πρόφαση το ανύπαρκτο, όπως λένε, γκαζόν (που είναι «αγριάδα»), ουσιαστικά ζητείται από το ΕΚΑΒ να φύγει το ασθενοφόρο από το Καλό Νερό.