Ο Σ. Γυφτάκης παίρνει τη… σκυτάλη από τον Δ. Μαλλούχο

Ο Σ. Γυφτάκης παίρνει τη… σκυτάλη από τον Δ. Μαλλούχο

Η αποχώρηση του Διονύση Μαλλούχου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έφερε ύστερα από χρόνια τον Στάθη Γυφτάκη σε μια θέση που είχε υπηρετήσει επί μακρόν. Άλλωστε, ο ίδιος ποτέ δεν εγκατέλειψε το ορμητήριό του, την πόλη της Καλαμάτας.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις” από τον πρόεδρό της, Θανάση Ηλιόπουλο, ο οποίος δεν υπήρξε φειδωλός για το καλλιτεχνικό έργο που άφησε ο Διονύσης Μαλλούχος στο Δημοτικό Ωδείο, αλλά και στην Καλαμάτα.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η πρόσληψή του έγινε με δική του εισήγηση και στα χρόνια που υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής δούλεψε σκληρά, κόντρα σε κάθε είδους αντιξοότητες, ενώ άφησε πλούσια παρακαταθήκη και διοργάνωσε σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, όπως την Άνοιξη των Πλήκτρων, το Χειμωνιάτικο Ταξίδι, το Φεστιβάλ Κιθάρας.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο συμβούλιο, Τάσος Πολυχρονόπουλος, εξήρε το έργο του Διονύση Μαλλούχου και χαρακτήρισε ως απώλεια την αποχώρησή του. Πρόσθεσε, όμως, ότι είναι θετικό ο άνθρωπος που τον διαδέχεται, ο Σωτήρης Γυφτάκης, να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες που συνηγορούν υπέρ της επιτυχίας στο έργο του. Πάντως, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι όσο βρίσκονταν οι δυο τους στο Δημοτικό Ωδείο, το έργο τους δεν υποστηρίχθηκε όσο θα έπρεπε από τη Δημοτική Αρχή.
Με θερμά λόγια μίλησαν για τον Διονύση Μαλλούχο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στάθης Γυφτάκης αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με σύμβαση χρονικής διάρκειας εννέα μηνών, ενώ καλλιτεχνικοί διευθυντές με ίδιας διάρκειας σύμβαση επιλέχθηκαν και πάλι ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης για το Εικαστικό Εργαστήριο και η Κατερίνα Κασιούμη για τη Σχολή Χορού.
Α.Π.