Πελοπόννησος και Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πελοπόννησος και Κρήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στην 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, όπου και για πρώτη φορά προσκλήθηκε.
Η έκθεση διεξήχθη από 2 έως  7 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Κρήτης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δόθηκε η δυνατότητα να προβάλει τα ποιοτικά ΠΟΠ προϊόντα, την πελοποννησιακή διατροφή και κουλτούρα, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της κατά τα εγκαίνια της έκθεσης στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αιρετές Περιφέρειες και ευρύτερα οι δομές της αυτοδιοίκησης, οι οποίες και αποτελούν φορείς πολιτικής σταθερότητας σε μια περίοδο αστάθειας και ανασφάλειας.
«Πιστεύουμε στην Ευρώπη των Περιφερειών και ζητάμε από την κεντρική πολιτεία ενίσχυση των αρμοδιοτήτων για να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και υλοποίησης σχεδιασμών με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών» ανέφερε η κα Νικολάκου.
Στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Μινώας Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συμμετοχή της, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης Σταύρος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μανώλης Αλιφιεράκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σάββας Κεγκέρογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, ο αντιδήμαρχος Μινώας Πεδιάδας Αριστείδης Μανουράς, πλήθος αυτοδιοικητικών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Αριστείδης Μπουρίκας με μέλη του συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.
Με τη λήξη των εγκαινίων ακολούθησε επίσκεψη στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά πελοποννησιακά εδέσματα.
Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν στο ανοιχτό θέατρο Αρκαλοχωρίου εκδήλωση – μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου «Κρήτη – Πελοπόννησος, Ένα βράδυ μαζί» όπου τραγούδησαν ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παναγιώτης Λάλεζας, συνοδεία χορευτικών συγκροτημάτων.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη 12η Παγκρήτια Αγροτική Έκθεση, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κα Νικολάκου είχε συνάντηση εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Θεανώ Βρέτζου – Σκορδαλάκη, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση των συνεργιών σε επίπεδο προβολής του προορισμού, την παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως το Σύμφωνο Ποιότητας και την Οικοτεχνία, καθώς και για τη δυνατότητα υποβολής κοινής πρότασης σε ευρωπαϊκά προγράμματα για προβολή στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του προορισμού και των προϊόντων της, με αναφορές στο σχέδιο δράσης της Περιφερειακής Αρχής, όπου συμμετείχαν επίσημοι προσκεκλημένοι, τοπικά ΜΜΕ και επισκέπτες της έκθεσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης. Με το πέρας της ακολούθησε σεμινάριο γευσιγνωσίας της πελοποννησιακής γαστρονομίας από διάσημο σεφ της Πελοποννήσου.