Πρόβες για την «Τρελή του Σαγιώ» από το Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος

Πρόβες για την «Τρελή του Σαγιώ» από το Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος

 
Πρόβες για τη θεατρική περίοδο 2015-2016 έχει ξεκινήσει το θεατρικό σχήμα Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος με το έργο του Ζαν Ζιροντού «Η τρελή του Σαγιώ».
Ο Ζιροντού θεωρείται από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου. Το εν λόγω έργο του διακρίνεται για την κομψότητα του ύφους και την ποιητική φαντασία. Επίκαιρο, παρουσιάζει την άπληστη διάθεση και πρόθεση των ανθρώπων για πλουτισμό μέσω της εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος από τους κερδοσκόπους, κομπιναδόρους, μεσίτες και χρηματέμπορους, οι οποίοι ως αδηφάγα τρωκτικά αφήνουν στο πέρασμά τους την καταστροφή και την ερήμωση.
Η τρελή του Σαγιώ, η Ωρελί, γραφική παρουσία στους δρόμους του Παρισιού, οργανώνει σε ενιαίο μέτωπο όλους τους φτωχούς της συνοικίας της, τους ρακοσυλλέκτες, τους βοθροκαθαριστές, τις ανθοπώλες, τους πλανόδιους τραγουδιστές, τους σαλτιμπάγκους, τους λαντζιέρηδες και τους σερβιτόρους και με τη βοήθειά τους καταφέρνει να ρίξει στους υπονόμους του Παρισιού ολόκληρο το συρφετό των συμφεροντολόγων και να απαλλάξει μια για πάντα την ανθρωπότητα από την παρουσία τους.
Το έργο καταγγέλλει τη δολοφονία της ομορφιάς και της αλήθειας από ένα μηχανικό πολιτισμό που εξουδετερώνει ζωτικές πηγές της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι το χιούμορ, η αγάπη, το συναίσθημα, η ποίηση της φύσης και η αυθόρμητη απλότητα.
Η «Τρελή του Σαγιώ» αναλαμβάνει στο όνομα της ποιητικής παραφροσύνης, την ευθύνη της «λογικής» λύσης για τη δολοφονία της ανθρώπινης ποίησης από τη μηχανική και τεχνοκρατική βαρβαρότητα.
Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί το Νοέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Γεώργιος Κουρουπός
Βοηθοί σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου, Μιμίκα Τάσση
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γεωργία Γαρδελίνου, Ηλίας Γιαννόπουλος, Δήμητρα Διακουμέα, Κώστας Δούσης, Πάνος Ηλιόπουλος, Χαρά Καραμπάτου, Λευτέρης Καρμοίρης, Τάκης Κρόμπας, Δημήτρης Καούρης, Σέφη Κούβελα, Νίκος Κυριακουλάκος, Έφη Λεάκου, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Μαρία Τσιφή, Έφη Μπετιχαβά, Λεωνίδας Παχτίτης, Μαγδαληνή Πλεμμένου, Λευτέρης Πουλέτης, Σοφία Μποτσέα, Ειρήνη Σκανδάλη, Ελένη Σταυροπούλου, Μιμίκα Τάσση, Ηλίας Τεντζογλίδης, Μαρία Τζιφή, Χρήστος Τσουμελέας, Γεωργία Τσώνη, Βαγγέλης Χαχής.